Архива - Рад са младима

Видовдан- дан оснивања “Патриотског фронта”

видовдан28.06.2016- На данашњи дан, 2007. године група ратних ветерана окупила се у Бачкој Паланци, одржала своју оснивачку седницу и основала удружење “Патриотски фронт”. Празник Св. Великомученика Лазара, у народу познат као Видовдан, на тај начин симболично је усвојен као Дан ветерана. Данас ће сви одбори организације, на прикладан начин обележити овај празник.

 
 
 

III ДАНИ РУСКОГ ДЕЧИЈЕГ ФИЛМА У СРБИЈИ

Dani-Ruskog-filma-750x534Ниш, 15.09.2015- У термину од 15-19.09. на три локације у Нишу,одржана је манифестација под називом „Бајке детињства“. Свечаности отварања присуствовао је амбасадор Руске Федерације у Србији – Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Републике Белорусије у Србији – Чушијев Владимир Николаевич, директор филмског фестивала Филип Кудрјашов, народни уметник Русије – Јуриј Назаров, заслужена уметница Русије Људмила Маљцева, представници организатора, као и други учесници фестивала. „Бајке детињства“ су за Србију постале већ традиционална манифестација. Сваке године фестивал се одржава у разним српским градовима, а прво представљање српској публици уприличено је 2010. године на иницијативу Амбасаде Руске Федерације и у организацији „Патриотског фронта“ у Бачкој Паланци, Апатину, Крушевцу и Ваљеву.

 

Завршен VI Међународни камп за младе “САБОР 2015”

kamp2015 138Апатин, 22.07.2015- Свечаном доделом диплома, захвалница и пехара најбољим полазницима и екипама, окончан је 6. међународни едукативни камп за младе “САБОР 2015” у бањи Јунаковић . Завршетку 10-дневног дружења присуствовали су представници организатора -Главног одбора УРВСЗ “Патриотски фронт”, СО Апатин на челу са председником др Живорадом Смиљанићем, родитељи полазника и други гости.

 
 
 
 
 
 

Започела монтажа камп насеља

77Апатин, 10.07.2015- Одласком радне екипе из Бачке Паланке и превозом неопходне опреме, започела је монтажа великог шаторског насеља на простору обода шуме Бање Јунаковић, где ће за два дана почети 6. Међународни едукативни камп за младе “Сабор 2015”. Уз помоћ Апатинаца, чланова удружења, као и стручних екипа електромонтера, врше се последње припреме за дочек и пријем, преко 120 младих из свих делова Србије, региона и Русије.

 
 
 
 
 
 

Почео први камп у оквиру пројекта „САБОР 2015“

tablapftopoljar1Костолац, 01.07.2015- Првим, од три планирана летња едукативна кампа за децу ратних ветерана, РВИ и породица погинулих бораца, започео је овогодишњи циклус, овога јединственог пројекта „Патриотског фронта“. Организатор у Костолцу је Удружење ратних ветерана из Пожаревца, који је постало колективни члан „Фронта“ пре две године и у међувремену је реализовало два слична програма 2013. и 2014. године.

 
 
 
 
 
 

“Традицијом против заборава”

krusevackudКрушевац, 29.04.2015 - У организацији Градског одбора “Патриотског фронта” из Крушевца, уз подршку Регионалне Привредне Коморе Расинског округа, СПЦ- Епархије Крушевачке и средње Хемијско-технолошке школе из Крушевца, наредних дана, уприличиће се манифестација под називом “Традицијом против заборава”. Првомајски празници, биће искориштени за својеврсно дружење, пре свега младих из града домаћина- Крушевца и њихових гостију са Косова и Метохије. Тридесетак младих са КиМ, биће наредних 4 дана гости својих вршњака у Крушевцу, што је резултат договора два Регионална одбора “ПФ” и “Друштва српско-руског пријатељства Косовско огњиште” из Косовске Митровице.

 
 
 

Објављивање радова у научном зборнику

nomotehcentar15.10.2014.- Усмерени сте на одређену научну област? Желите да ваша научна размишљања и истраживања буду објављена у Зборнику научних текстова? Номотехнички центар Београд Вам то омогућује! У наставку текста следе информације о поступку пријављивања за Зборник. Приредила: Марија Митрованов (Номотехнички центар Београд).
Како чланови Номотехничког центра наводе, пријава је отворена од 15. октобра до 15. новембра. Уколико Ваша пријава прође рецензију, комплетан рад достављате до 15. децембра 2014. године. Штампано издање као и пдф биће објављени до 31.12.2014. године.
 
 
 

Завршетак циклуса летњих кампова

postrojavanjekostolac09.08.2014.-Костолац,- Доделом диплома, захвалница и пехара најактивнијим и најбољим полазницима, вечерас се званично окончава II Омладински едукативни камп на плажи „Топољар“ у Костолцу. Церемонији затварања присуствовали су и представници Централе удружења. Уз пригодан говор председника ГС "Патриотског фронта" Неђе Антонића и ватрометом за најмлађе, камп је званично завршен. Након завршне вечери, полазници и њихови пратиоци у недељу крећу пут својих одредишта чиме се овогодишњи циклус летњих кампова за младе завршава. Видео прилог

 
 
 

 

II Омладински камп-Костолац, хроника дешавања

otvaranjekampa01.08.2014.- Након свечаног отварања уприличеног у ресторану хотела у Костолцу,  обраћања присутнима и медијима представника „Патриотског фронта“, Града Пожаревца, Општине Костолац, СПЦ и ВС, кренуле су редовне активности. Како су се временски услови стабилизовали ујутро 02.08. полазници су уредили локацију на плажи „Топољар“, монтирали шатор насеље и започели предвиђени програм активности. Услови су за сада одлични, а јутарњи део започео је инструктажом из области извиђаштва (алпинизам), уређењем инфраструктуре и спортским такмичењима.

 
 
 
 
 

Невреме одгодило камп

kostolac1Костолац,27.07.2014.- Због јаке олујне кише која је током ноћи 26/27.2014. године погодила Браничевски округ, одлуком организатора II Омладински камп "САБОР 2014" је одгођен за недељу дана. Већ постављено шатор насеље и први полазници из околине морали су да се сместе у тврде објекте, а опрема се током дана измешта како би се осушила од велике количине падавина. Учесници из унутрашњости су обавештени рано јутрос о померању термина, тако да аутобуси, комби возила и друга превозна средства са полазницима нису ни кретали пут Костолца.

 

 

 

 

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПЕТИ МЕЂУНАРОДНИ ОМЛАДИНСКИ КАМП “САБОР 2014”

Бања Јунковић- Апатин,12.07.2014.-Манифестацијом уприличеном за госте и учеснике, свечано је озваничен почетак 5. Међународног омладинског кампа „САБОР 2014". Ове године у активностима кампа учествује 120 дечака и девојчица из целе Србије, Републике Српске, Хрватске, Македоније, Словачке, Аустрије и Руске федерације. Госте је поздравио и присутнима се прво обратио представник организатора и председник Главног одбора Зоран Вранешевић. Резимиран је досадашњи рад сличних кампова, представљен план активности и изражена захвалност људима који су омогућили одржавање овогодишњег кампа.

 

Припреме за „САБОР 2014“

Бачка Паланка,25.06.2014.- Састанком организационог одбора, дефинисан је план активности овогодишњих летњих кампова за младе. У складу са планом и могућностима, одржаће се два кампа у Апатину (Бања Јунаковић) и Костолцу (Пожаревац).

„V Међународни омладински едукативни камп- САБОР 2014.“ почеће 12.јула традиционално у Бањи Јунаковић и трајати до 22.07. Окупиће преко 100 младих и њихових инструктора из 5 земаља региона и Русије, а „II Омладински едукативни камп САБОР 2014“ одржаће се у Костолцу од 27.јула до 05.августа са 70 учесника.

 

57. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Нови Сад,04.06. 2014.- Уручењем награда у дворишту чика Змајеве куће у Сремској Каменици данас су отворене 57. Змајеве дечје игре, највећа и најзначајнија манифестација стваралаштва за децу и младе у Југоисточној Европи. Мото овогодишњих игара носи Змајев стих: "Где су људи добре ћуди, песма с’ори". На фестивалу који ће трајати до 8. јуна, у разноврсним програмима учествоваће 8.000 деце и 70 уметника.

 

Пороци код младих-превентива и лечење

Товаришево, 22.05.2014.- Синоћ је у у сали МЗ одржана још једна од трибина у заједничкој организацији Удружења за борбу против наркоманије „Нада“и ОО „Патриотског фронта“ из Бачке Паланке. Домаћин је био Месни одбор „ПФ“ из Товаришева , а тема: болести зависности и њихово погубно деловање, првенствено на младе. Иако је актуелни тренутак уземљи приоритетно на другој страни, раније заказана трибина је нешто што се не треба одгађати. Родитељима и деци су тему приближили проф. др Влајко Пановић, клинички психолог из Београда и представница удружења „Светлост“ из Новог Сада.

 

Активизам младих у Крушевцу

Крушевац,27.01.2014.- Одлуком Градског одбора „ПФ“ Крушевац, основан је Савет омладине. За председника Савета је изабран Никола Антић, а за потпредседика Горан Ракић. До сада је у самој организацији учлањено преко 50 младих, а у наредном периоду очекује се пораст заинтерсованости ученика, студената и других.

 

Спортом против дроге и насиља

Шабац,04.12.2013.- Данас је у канцеларији Регионалног одбора “Патриотског фронта” за западну Србију организована конференција за медије, поводом потписивања споразума о сарадњи са неколико спортских клубова. Циљ будућег заједничког ангажовања је тзв. “склањање”младих са улица, употпуњавање слободног времена и усмеравање ка спорту као здравом начину живота. Јавности су се обратили Горан Ракић, председник РО, Марија Пантелић, секретар и Владан Матић испред Секције омладине “Патриотског фронта”, који је најавио хуманитарно вече 12. децембра у организацији омладине “ПФ”.

 

Формирана Секција омладине

25.11.2013.,Шабац,- Одлуком Регионалног одбора за западну Србију формирана је секција омладине у склопу јединствене организације. За председника једногласно је изабран Владан Матић, младић који је својим досадашњим залагањем и организационим способностима заслужио добијено поверење. Циљ ове секције је промоција здравог начина живота, усмеравање младих ка спорту, “склањање” са улица и едукација у борби против свих облика малолетничке деликвенције, приоритетно против порока наркоманије.

План РО је да у наредном периоду, секција организује више едукативних радионица и трибина, као и неколико акција хуманитарног карактера. Младима ће у реализацији активности помагати стручна лица Удружења.

 

Дружење деце ветерана

rosabac02Шабац,13.10.2013.-,,Патриотски фронт"-Регионални одбор за западну Србију у Шапцу организовао je дружење деце ветерана под називом,,Спортски возић“. Акција је организована у прелепом амбијенту испред просторија Удружења,уз помоћ ЈСП,,Стана"и и шабачке посластичарнице,,SWEET HOUSSE“.

Деца су се забављала, дружила и гостила укусним колачима најбоље шабачке посластичарнице која је за ову прилику донирала своје посластице и обрадовала малишане.

 
 
 
 
 

„У здравом телу- здрав дух“

minotaur0206.10.2013.- Бачка Паланка,- Отварањем теретане и клуба за спортско обарање руке „Минотаур“, Иван Глиџић- Гилиус, започиње популаризацију овог, свакако неправедно запостављеног спорта у нашој земљи. Подршку и помоћ у пре свега промотивним активностима пружиће и „Патриотски фронт“ за чији „Спорт-тим“ је Иван наступао на недавној „4. Личкој олимпијади“.

Ова врста екстремног спорта (engl. ARMWRESTLING ) је у свету одавно на нивоу врхунског спорта и има своје заслужено место у календару такмичења. Примат тренутно држе источноевропски такмичари, али успешне резултате постижу и спортисти из САД, Канаде па и азијских земаља.

Кроз још један спортски клуб, анимираће се део младих и усмерити ка здравом начину живота, чега је пример сам Глиџић. Склањање младих са улица и усмеравање према спорту већ је показало добре резултате кроз смањење малолетничке деликвенције и промоцији здравог начина живота.

 
 

Завршетак циклуса летњих кампова за младе

zavrsnopoПожаревац, 29.07.2013.- Постројавањем полазника и доделом диплома, медаља, пехара и захвалница на брду „Тулба“ у Пожаревцу, окончан је овогодишњи циклус летњих едукативних кампова за младе. Према плану за 2013. годину, реализована су два кампа, са укупно преко 200 полазника и њихових инструктора.

 

 

 

Видео прилог 1

Видео прилог 2

 

Према оцени организатора, али и других учесника у пројекту, програм је у потпуности реализован и испунио је очекивања свих учесника. Значајан квалитет у самој настави постигнут је активним укључивањем представника Војске Србије, МУП-а и СПЦ, као и Савеза извиђача Србије (Шабац).