Актуелно - 2017

Сабор Крајишника у Новом Саду

krajiski-sabor 660x330Нови Сад, 17.12.2017- Окупљањем представника крајишких удружења, појединаца, представника институција, као и гостију из РС и дијаспоре обележена је Крсна слава Никољдан и Дан Републике Српске Крајине.

 
 
 
 

Акциони план - шта садржи и предвиђа?

мировићНови Сад, 09.10.2017- Објављивањем интегралног текста „Акционог плана за побољшање положаја ратних ветерана“ Покрајинска влада је омогућила увид у овај документ. Из њега се могу добити информације о извештајима локалних самоуправа о досадашњем стању у борачко-инвалидској заштити, мерама помоћи, закључку и предлогу Покрајинског секретаријата о потреби унапређења нивоа заштите у свим локалним самоуправама, са наглашеним ставом, да се додатне мере примене и на категорију ратних ветерана, што до сада није био случај. 

 

Побољшање статуса ратних ветерана у АПВ

Skupstina-VojvodineНови Сад, 04.10.2017- Коначно, након дводеценијског затирања проблема које ратни ветерани у Србији имају, захваљујући последњој одлуци Покрајинске владе АПВ о покретању мера подршке за помоћ ратним ветеранима, назире се светлија будућност, за бивше борце ратова 1990-1999.године.
 
 
 
 
 
 
 
 

Тужбе за дискриминацију

1280x0 Presuda-viseg-suda04.09.2017- Ради избегавања разних дезинформација и злоупотребе ратних ветерана и удружења од стране представника неких других организација и појединаца, Главни одбор „Патриотског фронта“ је на својој ванредној седници 04.09.2017. донео следеће закључке и упутства:
 
 
 
 
 
 
 

Завршетак летње радионице за младе

naslovnakapmАпатин, 22.07.2017- Постројавањем полазника, доделом диплома, захвалница и признања учесницима и најуспешнијима, свечано је окончан 8. по реду, Међународни омладински едукативни камп „САБОР 2017“. Посебна награда, уследила је организатору и руководству „Патриотског фронта“, као и двојици руских инструктора од стране Удружења полицијских ратника и руско-српског „Бојевог братства“, доделом ордена „Видивданска звезда“ за активности у области хуманитарног рада.