Хуманитарне активности

Помоћ Србима на КиМ

06.05.2015- Акцијом „Србског сабрања Баштионик“, која се спроводи у средњим школама бањалучке регије, настављају се хуманитарне акције за помоћ српском народу Косова и Метохије. У прилогу је текст- плакат, са симболичним називом „Опстанак“, као и смернице за све људе добре воље.

Хуманитарни концерт у Апатину

Апатин.29.05.2014.- Вечерашњим хуманитарним концертом у Дому омладине у организацији Немање Гузијана и женске певачке групе „Невен“, настављене су активности помоћи пострадалом становништву Србије у поплавама. Сав приход од концерта (новац од продатих улазница и добровољних прилога) биће уплаћен на жиро рачун намењен у те сврхе.

Кренула помоћ из Сомбора

Сомбор,26.05.2014- У складу са одлуком Главног одбора о формирању централног дистрибутивног складишта у Шапцу, за прикупљање хуманитарне помоћи из одбора „Фронта“, прве количине су данас кренуле из Градског одбора „ПФ“ Сомбор. Средства хигијене, опрема за бебе, флаширана вода и друга неопходна помоћ упућена је за Шабац, где ће се објединити са осталим количинама из других подружница и послати на поплавама најугроженија подручја.

Акција крушевачких ветерана

Крушевац,- У организацији Градског одбора „Патриотског фронта“ Крушевац дана 20.05. (уторак) у заводу за трансфузију Опште болнице у Крушевцу у термину од 9-14.00 часова вршиће се добровољно давање крви. Одзив чланова овога, као и Општинских одбора је велики, а до сада се пријавило преко 40 даваоца

Гардероба за социјално угрожене

Сомбор,03.04.2014.- На основу плана распоседеле хуманитарне помоћи и договора Главног и Градског одбора „Патриотског фронта“ у Сомбору, данас је из централног складишта у Бачкој Паланци испоручена прва количина гардеробе намењена најугроженијем слоју чланства у Западнобачком округу.

Хуманитарна акција „Будимо људи“

Бањалука, 05.01.2014.- Поводом православног Божића, Србско сабрање „Баштионик“ извело је још једну хуманитарну акцију. Добротворна акција за помоћ материјално угроженим породицама, првенствено оним са више деце, а уз благослов Владике бањалучког господина Јефрема, трајала је током Божићног поста. Помоћ је прикупљана у тржним центрима „Меркатор“ и „Корт“ као и путем кутија за добровољни прилог, које су биле постављене у црквама у Бањалуци и у седишту „Баштионика“- Ризници.

Акција омладине "ПФ"РО за западну Србију

Шабац,12.12.2013.- Акцијом по идеји Омладинске секције "ПФ" РО за западну Србију, организовано је донаторско вече у шабачкој дискотеци "House". Гости и млади су својим средствима обезбедили поклон пакетиће за децу на стационарном лечењу у Градској болници. Део средстава је усмерен помоћи најугроженијима из редова породица погинулих бораца, РВ и РВИ, а продајом производа кућне радиности мањи износ је добила и чланица "ПФ" из Шапца, која је недавно оболела од мултипла-склерозе.

Хуманитарна помоћ за чланство ОО "ПФ" Бач

Бач,21.09.2013.- Према плану Главног одбора и исказаним потребама, до краја септембра биће испоручена прва транша хуманитарне помоћи за чланове ОО „ПФ“ Бач. Гардероба и обућа намењена социјално најугроженијем слоју породица ратних ветерана делиће се на основу социјалних картона. Како ОО „ПФ“Бач још нема своје просторије, о времену и месту расподеле помоћи, чланство ће бити накнадно обавештено. Ова акција је трајна и вршиће се по свим одборима Јужнобачког округа, као резултат споразума Главног одбора и хуманитарне организације „Мајчино крило“ из Бачке Паланке.