Београдско представљање књиге-”У паклу милосрдног анђела”

knjiga 039Београд,13.12.2015- У договору са домаћином, “Српским удружењем Ћирилица”, у уторак 15.12.2015. биће уприличено представљање књиге у издању београдског “Биндера” и УРВСЗ ”Патриотски фронт”. Књига симболичног назива “У ПАКЛУ МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА” аутора Зорана Вранешевића, представља, како је описао сам рецезент мр. Драгољуб П. Антић: “Кондензовани приказ широког спектра коришћеног, нехуманог, експерименталног или забрањеног оружја”, током 78 дана агресије НАТО 1999. године на СРЈ.

најава БГБеоград,13.12.2015- У договору са домаћином, “Српским удружењем Ћирилица”, у уторак 15.12.2015. биће уприличено представљање књиге у издању београдског “Биндера” и УРВСЗ ”Патриотски фронт”. Књига симболичног назива “У ПАКЛУ МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА” аутора Зорана Вранешевића, представља, како је описао сам рецезент мр. Драгољуб П. Антић: “Кондензовани приказ широког спектра коришћеног, нехуманог, експерименталног или забрањеног оружја”, током 78 дана агресије НАТО 1999. године на СРЈ.

Драгољуб П АнтићКључни циљ аутора није био хронолошки опис дешавања, већ сами аспекти који су претходили војној интервенцији, јасној класификацији исте као агресија, начину вођења рата (стратегија тзв. „прецизног рата“), врсти употребљеног (међународним конвенцијама забрањеног) оружја и ономе што је кључно, нажалост занемарено, а то су несагледиве последице по еко-систем и здравље становништва Србије, региона, али и Европе. Први пут су публиковани поједини подаци из преко 100 различитих западних извора, који доказују сву монструозност креатора и извођача операције НАТО.

алек рачићЈасна сазнања, пре свега војно-политичког врха САД о последицама осиромашеног уранијума, проверавана у тајности 50 година на сопственим грађанима, презентована су кроз документе и изјаве савременика. Такође, цитирани су најважнији извештаји организација УН и домаћих институција, који потврђују значајну, нанесену штету, као и последице. Студије о енормном повећању, пре свега малигних болести након 1999. и другим штетним утицајима на здравље људи, загађењу читавог еко-система су сада доступне најширој читалачкој публици. Сваки извор је прецизно цитиран, означен у фусноти и омогућава непристрасну оцену.

На крају је сублимиран закључак рецезента, једног од најпознатијих српских физичара нуклеарне енергетике мр Драгољуба П. Антића, а тиче се основних мотива, циљева агресије НАТО, пре свега САД, као и утицаја осиромашеног уранијума и других канцерогених материја на цео живи свет.

promocija1Лектуру текста урадио је књижевник, дипломата, бивши министар иностраних послова РСК, Слободан Јарчевић.

Документи су прикупљани и селектовани више од три године, књига је написана на 206 страница, формата B5 са 48 фотографија, факсимила и графикона у прилогу.

Аутор је Зоран Д. Вранешевић, савременик догађаја, бивши официр, активиста српских ветеранских организација, писац преко 400 ауторских прилога, објављеном књигом ратних мемоара и уредник сајта „Патриотски фронт“.

Прво издање је штампано на 16. годишњицу НАТО агресије у априлу 2015, а књига је успешно промовисана на међународном конгресу Светског савеза ветерана у Бугарској, као и на Сајму књиге у Новом Саду. До сада су уприличене промоције у Српској читаоници у Сомбору и на 60. Београдском сајму књиге.

 

Београдска промоција књиге ће бити уприличена у седишту удружења “Ћирилица” (код Храма Св. Саве), Скерлићева 12, 15.12.2015. са почетком у 19.00 часова, а поред аутора, говориће представник издавача Неђо Антонић, Примаријус др Алек Рачић из “Српског лекарског друштва” и рецезент књиге мр. Драгољуб П. Антић.

401698
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
104
115
219
399771
3784
12665
401698
Ваш IP: 3.232.133.141
У Србији је 19.01.2021 21:02
Счетчик joomla