Министар одбране са представницима ветеранских и струковних војних удружења

DUS 1480Београд, 01.12.2014.- Министар одбране Братислав Гашић састао се у Дому војске са представницима традиционалних ветеранских и струковних војних удружења која сарађују са Министарством одбране и Војском Србије. Скупу, који се у овом формату са представницима свих удружења организује први пут, присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, као и чланови колегијума министра одбране и представници Управе за традицију, стандард и ветеране. Састанку је присуствовао представник “Патриотског фронта”, Регионалног одбора за Београд пенз. пуковник-пилот Милорад Ђошић.

DUS 1468Београд, 01.12.2014.- Министар одбране Братислав Гашић састао се у Дому војске са представницима традиционалних ветеранских и струковних војних удружења која сарађују са Министарством одбране и Војском Србије. Скупу, који се у овом формату са представницима свих удружења организује први пут, присуствовао је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, као и чланови колегијума министра одбране и представници Управе за традицију, стандард и ветеране. Састанку је присуствовао представник “Патриотског фронта”, Регионалног одбора за Београд пенз. пуковник-пилот Милорад Ђошић.
Састанак је доказ да Министарство одбране и Војска Србије озбиљно прилазе сваком проблему, рекао је министар Гашић.
– Путем пројектног финансирања, за удружења издвајамо значајна средства - годишње око четири милиона динара. Желимо да разговарамо о свим проблемима, укључујући и оним који су настали 2006. и 2008. године око разлика у пензијама, о здравственом осигурању војних осигураника, плановима за будућност али и о људима који користе објекте Војске Србије, где не плаћају никакве трошкове а имају своје станове по бившим југословенским републикама – рекао је министар одбране и додао да му је драго што је у прилици да са начелником Генералштаба и сарадницима уведе праксу заједничких разговора која раније није постојала.
Он је изразио жељу да дође до спајања и укрупњавања сродних традиционалних ветеранских и струковних војних организација, како би се знало с ким се преговара, и како би се могло ефикасније разговарати о свим отвореним питањима.
Током разговора, у коме су представници удружења говорили о актуелним проблемима чланства, министар Гашић је више пута поновио да се Министарство одбране и Војска Србије залажу за активну сарадњу, на искреним и партнерским односима, без ултиматума, на бази разумевања околности у којима се земља данас налази.
Генерал Диковић је изразио наду да сви данас виде како се однос према удружењима која имају корен у војсци променио, а да је на организацијама задатак да поставе циљеве који су друштвено прихватљиви и почивају на интересу Србије.

 

Извор: Министарство одбране Републике Србије

269154
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
201
298
874
266362
6489
11965
269154
Ваш IP: 35.175.120.174
У Србији је 21.11.2019 23:56
Счетчик joomla