Оцените овај чланак
(3 Гласова)
1yastavekampjastrebacКрушевац,05-08.08.2016- Тродневним дружењем у граду и на планини Јастребац, настављена је традиција дружења учесника кампа „САБОР 2016", одржаног средином јула у Апатину. Градски одбор „Патриотског фронта" из Крушевца, преузео је ову активност пре неколико година, а ове је окупио око 30 младих и њихових инструктора из Србије и Русије. Циљ окупљања је био свестран, од упознавања гостију са традицијом и културом Расинског округа, обиласка културно-историјских споменика, до спортских активности. Чињеница, да централни „САБОР 2016" сваке године окупи већи број учесника из slobodisteиностранства, као и да део младих са ових простора, због превеликог занимања и унапред одређених квота, није у могућности боравити у Бањи Јунаковић, потакла је организатора, да сличне сусрете одржи на простору Крушевца. Средства за реализацију пројекта, обезбедио је сам одбор, а поменути садржаји опоравдали су идеју. Наиме, првог дана сви учесници организовано су обишли део споменика у самом граду и околини. Споменик погинулим Црвеноармејцима, црква Лазарица, споменик Косовским јунацима, као и одавање почасти 05.08. погинулима и расељенима из бивше 4sveceks2016РСК у Храму покрова пресвете Богородице, су само део виђеног и реализованог. Другог дана организовано је дружење и ручак у природи на планини Јастребац. Уприличено је и низ извиђачких дисциплина, формирање бивака, упознавање младих са карактеристикама планиских река, екологијом , обука у верању и везивању чворова. У вечерњим часовима посредством локалног алпинистичког клуба, у 5vestackastenaграду је организовано пењање на вештачку стену.
Трећи дан је одржана радионица на тему едукације младих у летњим школама у природи и направљени, нови планови за следећу календарску годину. Намера Градског одбора „ПФ" је да у наредном периоду, анимира још неколико удружења и организација, као и локалне структуре унутар институција, како би се овај пројекат квалитетније реализовао и организовао више дана, а садржај активности обогатио.
crkvaksИначе, ове године, поред присутних младих из Крушевца и околине, у раду су учествовали и председник Главног одбора „Патриотског фронта", као и представници ОО „ПФ" Бачка Паланка, уз госте из Русије.

401709
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
115
115
230
399771
3795
12665
401709
Ваш IP: 3.232.133.141
У Србији је 19.01.2021 21:44
Счетчик joomla