Акциони план Покрајинске владе- застој или само кашњење?

170302Нови Сад, 15.09.2018- Акциони план који је Покрајинска влада донела крајем прошле године, за побољшање положаја ратних ветерана инициран од посланика у покрајинском Парламенту З. Вранешевића, још увек није наишао на задовољавајући одзив локалних самоуправа и јавних предузећа.
До краја јуна 2018, када је био рок ресорном Покрајинском секретаријату да преда извештај о стању, конкретне одлуке о помоћи категоријама ратних ветерана донеле су Општина Србобран, Град Сомбор започео процес, као и неколико јавних предузећа у Новом Саду. Остале сомбор рвСкупштине општина нису адекватно одреаговале на дописе са нивоа Покрајинске владе, што је резултат и даље, слабе свести локалних структура о потреби помоћи практично, најугроженијој категорији становништва. Из истог разлога, удружења ратних ветерана су затражила бржу и конкретну реализацију предвиђених мера, а представник у Скупштини АПВ је обавио низ састанака са званичницима покрајинске извршне власти и локалних самоуправа, како би се добило објашњење и убрзао процес.
Како због летње паузе у раду, тако и због недовољне информисаности, општине и локални одборници у истима нису применили до сада поменути Акциони план, односно Скупштине га нису предложиле или усвојиле. Из истог разлога, очекује се позив председника Покрајинске владе, као и људи из ресора борачко-инвалидске заштите АПВ представницима локалних самоуправа, на саветовање, односно заједнички састанак, где ће поново, детаљно бити анализиран циљ и начин спровођења замишљених мера. Према објашњењу из истих извора, такав састанак се очекује до краја октобра месеца.
Након тога се очекује, коначан конкретан одзив већег броја општина и градова, као и адекватне одлуке Скупштина везане за усвајање Акционог плана и његово спровођење.
Тај потез биће први јасан и непосредан вид материјалне и друге врсте помоћи бившим борцима из периода ратова 1990-99. у последњих 20 година.
258889
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
26
137
2988
253195
8189
9633
258889
Ваш IP: 34.204.173.45
У Србији је 20.10.2019 00:29
Счетчик joomla