Успешан завршетак "САБОР-а 2018"

podeladiploma kraj sajtАпатин, Бања Јунаковић, 15.07.2018- Поделом диплома, захвалница, пехара и књига најбољим полазницима, инструкторима и др. учесницима кампа, успешно је окончан 17-дневни циклус кампова, под заједничким именом „САБОР 2018“. Награде је уручио представник „Патриотског фронта“ Неђо Антонић и председник Општине Апатин Милан Шкрбић.
 
zavrsetak zajednickiLetenka sajtУ пројекту „Патриотског фронта“, СО Апатин и суорганизатора уз подршку Амбасаде Руске Федерације, ове године је учествовало преко 200 младих и њихових пратилаца из свих делова Србије, укључујући 60-ак деце са КиМ, Републике Српске, региона и дијаспоре. Стандардан програм, сачињен на бази потреба и otvaranje kampa1Apatin2018искустава у реализацији стручњака из области културе, историје, медицине, спорта, педагога и психолога, припадника МУП-а и Војске Србије у потпуности је реализован. Мото: „Здрав живот- здрава младост“ је практично спроведен у три сегмента: едукативном, спортско-такмичарском и забавно- рекреативном.
pokrivanje od kise apatin sajtЛоши временски услови, на почетку кампа у Бањи Јунаковић нису омели организаторе, да се све планиране активности успешно и спроведу. За техничку припрему и логистику, побринуло се преко 50 волонтера „Патриотског фронта“. 
 
satori banja junakovic2018 sajtОвај јединствен, по много чему, а свакако највећи хуманитарни пројекат у Републици Србији за циљну групу деце лошег социјалног статуса, ратних ветерана, младих без једног или оба родитеља, успешних и награђиваних ученика, је потврдио оправданост ове врсте омладинског активизма. Поново су откривени нови таленти у различитим областима, посебно у спортским дисциплинама, музичкој и ликовној култури, а дружење младих из различитих средина је оснажено и продубљено. 
 
apatin tim sajtАнализа укупних ефеката остаје да се утврди у наредном периоду на састанцима Организационог тима, али свакако, већ сада се може изразити задовољство, неподељено међу учесницима, инструкторима и домаћинима, како самом реализацијом кампа, тако и чињеницом, да за 17 дана није било озбиљнијих проблема, повреда и болести.
skrba izjavatv sajtИдућа година је јубиларна, јер пројекат „САБОР“ улази у своју 10 годину, а према речима председника Општине Апатин М. Шкрбића: „Сви заједно ћемо се потрудити да тај, 10-ти камп буде по свему и најбољи.“
Као и увек, растанак младих и одлазак својим кућама је протекао уз сузе, размену адреса, телефона и контаката на друштвеним мрежама, уз неподељено: „Видимо се- до године!“
 
У прилогу линк са једног од занимљивих предавања пилота ратног ваздухопловства ВЈ: https://srbin.info/2018/07/16/cas-patriotizma-vazduhoplovni-pukovnici-u-kampu-druzili-se-sa-decom-iz-cele-srbije/
337282
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
151
417
568
333994
1373
7381
337282
Ваш IP: 3.234.140.184
У Србији је 04.08.2020 11:34
Счетчик joomla