Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе!

 васкрсБачка Паланка, 11.04.2015 - Поводом највећег хришћанског празника – Васкрса, свим члановима Удружења, одборима, пријатељима, као и другим грађанима, који обележавају ове дане по јулијанском календару, честитамо празник, са жељом да га проведу у миру, здрављу и породичном окупљању.
Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе!

Главни одбор „Патриотског фронта"

 

"Од Божијих створења први су видели Христово васкрсење Ангели Божији. Један светлосни Ангео одвалио је камен од гроба и показао женама Мироносицама да је Христос већ васкрсао и указао им на празан гроб. Затим је Марија Магдалина видела Васкрслог Господа. По црквеном усменом Предању Христос се, у ствари, после Васкрсења јавио најпре Богородици, да њу обрадује као Мајку, која је највише страдала гледајући свог распетог Сина на Крсту. Свети Евангелисти то намерно нису записали, да не би неко рекао како је Пресвета Дева у материнској тузи измислила Васкрсење свог Сина.
После Васкрсења, од ускрса до Вазнесења, колико се пута јавио Господ својим ученицима? Господ се јављао по Васкрсењу једанаест пута. Посебно је значајно јављање неверном Апостолу Томи, који је посумњао у Његово васкрсење, па кад Га је опипао и метнуо прсте у ране Његове, ускликнуо је: "Господ мој и Бог мој!" А Господ му је на то рекао: "Зато што си видео, поверовао си! Блажени ће бити они који не видеше и повероваше". Томина провера Христовог васкрсења је опомена свима сумњалицама до краја века и света да је Христос заиста васкрсао".
Митрополит Амфилохије, Епископ Данило - "Нема лепше вере од хришћанске"

277780
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
118
175
985
274804
3142
11973
277780
Ваш IP: 3.94.129.211
У Србији је 12.12.2019 17:14
Счетчик joomla