Трибина у Бачу

bac tribina111Бач, 08.02.2018- У великој сали Дома у Бачу одржана је још једна од планираних трибина са циљем, да се чланство из ове Општине упозна са текућим и планираним активностима Удружења.
Трибину је водио председник Генералне скупштине „ПФ“ Неђо Антонић, који је чланство упознао са актуелном ситуацијом и наредним корацима, које ће организација предузимати у току календарске године. Присутне је највише интересовао ток судских процеса, везано за тужбе ратних ветерана за дискриминацију, али и други кораци који ће унапредити положај ратних ветерана и чланова њихових породица. Виши суд у Новом саду је започео 02. фебруара позивање људи који су поднели тужбе, што ће се наставити и наредних дана, обзиром на број предмета. Очекују се позитивна решења, односно пресуде, као што је то случај у Вишем суду у Сомбору, који је већ донео  већи број сличних решења. 
Значајан део трибине је посвећен „Акционом плану“ Покрајинске владе, који је детаљно образложен, предвиђене мере олакшица, као и динамика његовог спровођења. Такође, наглашена је и потреба за системским решењем- доношењем закона о правима ратних ветерана, који на жалост још није у изгледу да буде у скупштинској процедури усвајања, као и разлози за исто.
Договорено је формирање неколико Месних одбора, као потреба за ефикаснијим деловањем и смањењем трошкова чланства, путовањима у Бачку Паланку. Извршена је и замена старих чланских карти, поделом нових, а присутнима су подељени обрасци „Социјалних картона“, како би с у наредном периоду могао извршити статистички пресек кључне проблематике ратних ветерана и чланова њихових породица. Трибини је присуствовало преко 70 чланова Општинског одбора.
341136
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
130
365
1637
336714
5227
7381
341136
Ваш IP: 3.228.220.31
У Србији је 14.08.2020 05:49
Счетчик joomla