Трибине у Пожаревцу и Крагујевцу

okupirana zemlja8Пожаревац, 25.04.2014.- Гостовањем генерала Милоша Ђошана на ТВ САТ 28. априла, а затим одржавањем трибине у склопу подсећања на трагичне догађаје из периода НАТО агресије 1999. и промоције његове последње књиге „Окупирана земља“ наставља се идеја „Патриотског фронта“ и аутора, да се тема одбране земље 1999. од НАТО агресије, као и последице исте приближи што већем броју чланова и других заинтересованих.

Пожаревљани ће имати прилику да 28.04. са почетком у 18.30 часова у малој сали Центра за културу присуствују трибини, на којој ће поред ген. Ђошана гостовати и пенз. пуковник Золтан Дани. Организацију је преузео Регионални одбор „Патриотског фронта“ за источну Србију.

Дан касније, у Крагујевцу посредством Градског одбора „ПФ“ одржаће се промоција књиге у Дому самоуправљача (мала сала) са почетком у 18.00 часова.

Генерал Милош Ђошан је доказани патриота, члан „ПФ“, ратни херој који је у својој официрској каријери прошао трновит пут ратника. Обављао је дужности од командира вода, до инспектора за ракетне јединице ПВО у ГШ ВЈ, Начелника комисије за примену Војно-техничког споразума и Начелника Инспекције војне обавезе ВЈ.  Некадашњи командант 5. ракетног дивизиона ПВО у Батајници и вођа колоне у Словенију и Мостар, постављен је на дужност команданта 311. средњег самоходног ракетног пука ПВО у Приштини, а његов књижевни опус је највише везан за тај период, као и време НАТО агресије које је провео као командант ПВО на Космету.
Крајем 2005. године као један од сведока одбране бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, пред Хашким трибуналом сведочио је о догађајима у Ђаковици и околини и злочинима шиптарских терориста и НАТО агресора на Косову и Метохији.

Књига Окупирана земља генерала Милоша Ђошана представља наставак његових књига "Генералов Косметски пут" и "Од агресије до трибунала". Радња књиге следи догађаје непосредно пре и после НАТО агресије. Говори зашто је наша земља окупирана, на који начин, и указује на главне актере који су довели до тога стања. Улога невладиних организација, страних обавештајних служби и организације ОТПОР показана је на јасан и коректан начин.
Аутор указује на узрок, али и на последице окупације наше земље.
Књига је написана једноставним стилом, у виду романа, тако да је сваки читалац може разумети и поткрепљена је причама из свакодневног живота. Једниставна је и лако разумљива за све. Написана је на 492 странице на квалитетном папиру, са луксузном опремом, ћириличним писмом, са фотографијама у боји у Б5 формату.

generaldjosanПромоција ове, као и других књига генерала Ђошана наставиће се у другим одборима „Патриотског фронта“, симболично за све време обележавања годишњице трајања НАТО агресије 1999.

231522
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
3
153
1010
229321
3691
7623
231522
Ваш IP: 18.209.104.7
У Србији је 21.07.2019 00:00
Счетчик joomla