Музика

 

„Патриотски фронт“ од свог оснивања успешно организује музичке перформансе, манифестације и гостовање различитих КУД-ова из земље и иностранства. Циљ ове активности је укључивање ветерана у ову област уметности, баштињење традиције и културе нашег и других народа и националних заједница, али и промоција нових, младих талената. Такође, већина концерата су хуманитарног карактера, а средства су намењена социјално најугроженијим члановима удружења или помоћи у лечењу оболелих. До данас, Главни и подручни одбори организовали су преко 20 сличних манифестација од Бачке Паланке, преко Крушевца, Београда до далеког Новосибирска.

 

 

Концерт за десетогодишњицу- „Косовски божури“

kosbozuriБеоград, 24.11.2015- Десетогодишњицу постојања дечјег културно-уметничког ансамбла „Косовски божури“, овај КУД обележиће музичко-сценским спектаклом у Сава центру, вечерас, са почетком у 20.00 часова. Позивницу као гости, добили су и представници „Патриотског фронта“.

„Рат и мир“- најлепше песме Русије

plakatkoncertrusins2015Нови Сад, 19.05.2015.- Захваљујући ангажовању председника Удружења руских потомака „Романов“ и председника Градског одбора „Патриотског фронта“ у Новом Саду мр. Јована Иванова, љубитељи добре, руске музике, имаће прилику сутра, да купе улазнице за концерт по цени 50% нижој од редовне. Карте се могу купити на благајни Српског народног позоришта, а редовна цена је 1000, 1500 и 2000 динара. Попуст се остварује пријавом на благајни, да се куповина врши у име, односно испред друштва „Романов“ из Новог Сада.

„46.Бемус”

glinka20102014Београд,20.10.2014.- Фестивал уметничке музике, једна од највећих градских манифестација основаних 1969.године, 46.Београдске музичке свечаности, свечано ће вечерас у Сава Центру отворити руски хор Глинка, под диригентском управом Владислава Чернушенка.

КУД "Невен" наставља успехе

kudnevenapatinpfАпатин, 14.06.2014- На зонској смотри музичко-фолклорног стваралаштва одраслих (регија Бачке), поред бројних КУД-ова и група, наступила је и Женска певачка група „Невен“ из Апатина, колективни члан „Патриотског фронта“.

Вече традиционалне етно песме

etnoapatin1Апатин,12.04.2014.- Љубитељи традиционалног етно мелоса у Апатину имали су још једно прелепо вече. Пред готово пуном салом Дома културе у Апатину одржан је концерт Женске певачке групе "НЕВЕН" и дипломски концерт Немање Гузијана. Додатну драж вечери, дала је Немањина професорица етно певања Бојана Николић из Београда, ментор младог Немање, која је све присутне одушевила извођењем две песме са њеног најновијег албума.  На концерту је Гузијану уручена диплома о завршеној академији.

КУД "Патриотски фронт"

KoncertШабац,20.03.2014.- Поред редовних активности и програмског циља побољшања статуса ратних ветерана и чланова њихових породица, “Патриотски фронт” велику пажњу поклања очувању и баштињењу културе и традиције Србије. У истом правцу, једна од нових акција је споразум о сарадњи и активирање у саставу Регионалног одбора за западну Србију младих чланова дечјег КУД-а из Шапца. Деца ангажована као певачко друштво под диригентском палицом ментора професорке Снежане Ранковић Ђерић, наступаће убудуће као КУД “ПФ”.

КУД "Златна капија" (Золотые ворота) Москва

zlatna kapijaДечији хор је део московске уметничке школе „Стравински“ , где је 2005. године почела са радом средња група хора „Златна капија“.Музичка школа налази се у Москви, у општини Митино, а поред музике деца се баве и цртањем и израдом предмета народне радиности. Основ чини постојећи велики хор „Золотые ворота“ (Златна капија). Ансамбл се углавном бави проучавањем руске народне традиције, као и духовне музичке културе Русије и Србије. Посебан акценат је дат на козачко наслеђе. Композиције изводе на руском, старословенском и српском језику. Више од половине деце у ансамблу је из вишедетних породица. До сада су наступали и гостовали у Белгији, Италији, Немачкој као и у другим местима Европе. Добитници су бројних руских, као и страних награда и признања. Руководилац ансамбла је Наталија Артјомова- мајка, чије свих шесторо деце пева заједно са њом. После прве посете Србији у организацији „Патриотског фронта“ 2010. године, деца су у Москви прикупила средства за помоћ једној вишедетној српској породици, а следеће године им је организована вишедневна турнеја и концерти у нашој земљи у Крушевцу, Лазаревцу, Апатину Краљеву, Крагујевцу и др. местима. Наредне године су били гости и полазници кампа "САБОР 2011", а у 2013. години преко "ПФ" и удружења српско-руског пријатељства уприличена им је 15-дневна турнеја по нашој земљи, где је сав приход од донација додељен  породицама са троје, четверо и више деце, као и самохраним мајкама са Космета.

412856
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
50
116
774
410261
774
7884
412856
Ваш IP: 3.238.7.202
У Србији је 06.03.2021 05:18
Счетчик joomla