Ликовна уметност

Удружење у свом чланству има врхунске ликовне уметнике чија су дела и изложбе обишла многе земље, а  неке од скулптура постављене су и на другим континентима. Радови сликара-аматера красе зидове дипломатских представништва и других уважених институција у земљи и иностранству."ПФ" је у последњих 6 година организовао низ едукативних радионица, ликовних колонија, изложби и хуманитарних аукција. Ипак,ова je страница првенствено намењена оним другима, талентованим, а још недовољно афирмисаним уметницима- аматерима. Њиховом промоцијом, рада и дела допринећемо афирмацији како самих аутора, тако и ликовне уметности, ресоцијализацији ветерана и њихових породица.

Изложба слика "Имагинарни свет Љупке Ерг"

зрнологоНови Сад,У петак 29. јануара у 20 часова, у Клубу и галерији Зрно биће представљена изложба слика под називом "Имагинарни свет Љупке Ерг", истоимене академске уметнице и сликарке. Програм ће водити историчар уметности Марта Дармати.

Слике и колажи

234Београд, 3.04.2015. - Данас, са почетком у 19 сати у Галерији  Факултета ликовних уметности , Кнез Михајлова 53, биће уприличена докторска изложба Мирјане Ђошић.  У свом уметничком докторском раду „Феномен рефлексије као метод сопственог уметничког истраживања“, уметница Мирјана Ђошић уводи нас у свој свет огледала и кроз своја дела пушта нас да у тај свет завиримо.

Саборовање на Брегу тителском

vajarinikola1Тител,08.10.2014.- У организацији Уметничког братства "Душа паорска", СО Тител и предузећа"Војводинашуме" на Брегу тителском организована је вишедневна вајарска колонија, која је данас окончана. Никола Симијановић, оснивач "Душе паорске" и руководилац Савета "Патриотског фронта" за културу носилац је овог креативног пројекта. Своје радове у дрвету уметници су оставили поставци у Националном резервату Тителски брег.

Изложба Олгице Стефановић

GALERIJA20 TRAG BG2 mejlНови Сад, 04.10.2014- Још једна у низу занимљивих изложби слика наше пријатељице и сликарке Олгице Стефановић биће уприличена у термину од 04-18.октобра у Новом Саду. Свечано отварање је у суботу 4. октобра у 12 сати у Галерији “ТРАГ”.

Недељко Кнежевић

nedjoslika1Кнежевић Недељко из Бачке Паланке, сликањем и цртањем се бави низ деценија као хобијем. Основне технике су му графика у оловци и тушу, које је практично довео до савршенства. Такође ради уља на платну и цртеже пастелним бојама. Члан је удружења ликовних уметника „Петар Томић“. Учествовао је у раду многих ликовних колонија и излагао на колективним изложбама, од којих је најзначајнија у „Руском дому“ у Београду у децембру 2011.

Вања Кнежевић

vanjaknezevicКнежевић Вања из Бачке Паланке, више од 10 година бави се аматерски цртањем у техници графичке оловке, пастелних и дрвених боја. Како сам каже, његов стил је урбани и агресивни поп-арт. Имао је једну самосталну изложбу и низ колективних, такође са оцем Недељком излагао у „Руском дому“ у Београду. Учествовао је на хуманитарној изложби у Шведској „Save the children“, а један од његових радова ушао је у најужи избор логоа познате америчке компаније.

Јована Вранешевић

nanaМлада ликовна уметница Јована Вранешевић је своју инспирацију нашла у апстрактним мотивима митологије. Основна техника је графика, оловка и туш. Учесник је више изложби, а прву награду је освојила на ликовној колонији „Сабор 2012“у Бањи Јунаковић, у склопу кампа који „ПФ“ више година успешно реализује.Као аматер, поред ликовних секција у којима је стекла основна знања, планира да упише ликовну академију.

412832
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
26
116
750
410261
750
7884
412832
Ваш IP: 3.238.7.202
У Србији је 06.03.2021 04:29
Счетчик joomla