Нова књига у издању "ПФ"

sajamns2019411.03.2019, Нови Сад - Промоцијом на Сајму књиге у Новом Саду успешно је представљена још једна значајна књига у издању "Патриотског фронта". Наиме, заједничким напором, наше удружење и "Крајишки привредник" из Београда, објавили су и штампали књигу "Злочини над децом у НДХ". Аутор је Даница Каћа Чолаковић, писац из Београда, а тема један од натрагичнијих догађаја у 20. веку, који се дешавао током II Светског рата- депортовање српске деце из Поткозарја и др. делова Крајине у јасеновачки и комплекс других логора НДХ, као и акција спасавања исте од стране Диане Будисављевић.

 

 

 

На 270 страница формата Б5 у тиражу по 500 примерака латиничног и ћириличног писма, описане су страхоте јединог логора у свету за децу током II Светког рата, под патронатом и у режији марионетске тзв. НДХ. Објављена су аутентична сведочења преживеле деце- логораша, факсимили докумената, као и фрагменти , сада већ чувеног дневника Диане Обексер Будисављевић. Писана лаким, разумљивим стилом ауторке, сав ужас описанога приближава читаоцу, као трагичан део историје и судбине једног народа, али без мржње или позива на исту.

 

Монструозни умови, чији пројекат је реализован пуне 4 године су цитирани, наведени инспиратори или учесници, али без циља да се њихово недело потенцира као фокус и тема књиге. Судбине и борба малих људи за прости опстанак су оно што читалац треба да осети као емоцију, схвати sajamns20193као жиг и наук. Шира читалачка публика, на овај начин добија могућност, да се упозна са свакако, недовољно осветљеним делом једног од најтрагичнијих догађаја у историји нашег народа.

 

Рецензију књиге су написали проф. др Момчило Суботић и проф. др Драган Шкобаљ, а поговор пуковник Мирко С. Радаковић.

 

Поговор књиге је преведен на енглески, немачки и руски језик у циљу, да ово издање буде презентовано широм Европе и света.

Иначе, сама промоција књиге, последњи дан Сајма у Новом Саду је побудила велику пажњу публике и имала је највећу посећеност од свих трибина, које су одржаване у термину Сајма књиге.

 

sajamns20196Такође, уредници су предвидели наставак представљања путем трибина, гостовања на различитим ТВ и другим медијима, а један од последњих на TV Happy, може се видети путем линка: https://youtu.be/8YMj0N4S8Awhttps://youtu.be/8YMj0N4S8Aw

 

 

          

 

      

 

321327
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
125
476
1036
318252
1036
7638
321327
Ваш IP: 3.235.75.174
У Србији је 04.06.2020 08:10
Счетчик joomla