Прво представљање књиге “У паклу милосрдног анђела”

 

promocija3Нови Сад, 23.04.2015- Након дигитално штампаног издања, у очекивању значајнијих средстава и већег тиража, прва промоција књиге аутора Зорана Д. Вранешевића “У паклу милосрдног анђела” је уприличена на Салону књиге на Новосадском сајму. Организатор је био “Крајишки културни центар”, на чијем штанду је протеклих дана ово издање, међу 150 других, било изложено. Иако сам Сајам књиге није испунио очекивања, у смислу броја посетилаца, ова промоција је показала заинтересованост присутне публике, као и тематика - последице НАТО агресије 1999.

Трибина је, према плану организатора одржана са почетком у 16.00 часова, а уводну реч је одржао домаћин, пенз. пуковник Мирко Радаковић. О књизи су говорили Неђо Антонић, председник Генералне скупштине “Патриотског фронта” и “СРВС”, као и сам аутор.

salonknjigapublikaПрви пут публиковани подаци из преко 100, углавном западних извора, цитати референтних светских и домаћих установа, као и статистички подаци о недвосмисленом процентуалном увећању свих врста болести код људи, животиња, као и евидентне последице на читав еко систем, показали су сурову природу инспиратора агресије. Према речима самог аутора: “Књига нема за циљ да прикаже само хронологију догађаја, јер је она више - мање позната, већ да, на основу доступних домаћих и страних извора покаже сву монструозност нове технологије рата, од имена саме операције, њених идеолога и инспиратора, до данашњих и будућих дана. Такође, кроз материјал који будете читали имаћете прилику донети свој суд о умовима оних који су на крају XX века започели нешто што, на жалост вероватно представља „будућност ратовања“ и нешто што нема граница, али може да има катаклизмичан крај. Употреба тајних, међународним конвенцијама забрањених средстава, никако не може имати ограничени карактер, јер простор на коме је promocija4извршена контаминација има водотокове, ветрове који су од територијално мале Србије, врло брзо прешли на друге делове Европе, па и остале континенте. Лабараторијски створена оружја масовног уништења не могу се контролисати и уколико свет не уочи, да је већ сада последњи тренутак да се нешто слично заувек заустави, врло брзо га неће бити. Остаје нам да се надамо да ће људски род схватити сав пакао „будућности ратова“, да ће свест владара и моћника превладати као људска, хуманистичка и разумна... Такође, Србија је земља бурне историје, трагичних ратова, вечита мета разних освајача. Још трагичнија је историја нашег standsajamknjigaзаборава. Када год смо заборављали и из прошлости нисмо извлачили поуке, поново би доживљавали и проживљавали сличну судбину. Зато, догађаје из 1999. једноставно не смемо потиснути из сећања.”

Ова, практично предпремијера је уприличена на захтев организатора, а аутор са сарадницима, планира предстваљање књиге уз присуство рецезента мр Драгољуба П. Антића и осталих сарадника, по изласку другог издања из штампе, које се очекује у наредних месец дана.

Такође, књиге ће бесплатно бити подељене свим одборима “Патриотског фронта”, а трибине ће бити, симболично организоване све до 10. јуна (време годишњице трајања НАТО агресије).

318506
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
254
340
2482
314733
5853
6663
318506
Ваш IP: 18.206.13.28
У Србији је 25.05.2020 16:52
Счетчик joomla