VIII Личка олимпијада

8lickaolimpijadaАпатин- Бања Јунаковић,24.06.2017- Данас је са почетком у 10 часова организована VIII по реду „Личка олимпијада“, спортско такмичење у витешким играма народа Лике, Крајине и других српских крајева. Своје учешће, узела је и екипа „Спорт тим“ ветерана „Патриотског фронта“ која је наступила на свим, до сада одржаним манифестацијама.
Организатори су Општина Апатин и Завичајно удружење Личана „Никола Тесла“, а помоћ су пружиле и друге организације и удружења. Уприличен је и пригодан културно-уметнички програм, као и ручак- војнички пасуљ за учеснике и госте. Догађај су пратили бројни медији и поклоници старих, витешких спортова.
8licka postrojeni
Иначе, Личка олимпијада је као манифестација установљена одлуком Општинског већа  21. јула 2010. године, са циљем неговања традиционалних старих спортова, културе и обичаја Личана, чији највећи број насељава овај крај, али и ширења духа заједништва, пријатељства и братимљења. Као и сваке године, манифестација је изазвала велики интерес, како такмичара, тако и јавности. 
Након церемоније отварања, такмичење је симболично започело трком деце у џаковима, а
pantaзатим настављено целодневно дружење кроз одмеравање снага у 10 различитих дисциплина. Ове године је наступило 20 екипа, а навеће интересовање присутних, привукло је „обарање руке“, надметање у "вучењу куке", као и завршне борбе у надвлачењу конопца.
„Патриотски фронт“ традиционално учествује на овим играма, подржавајући циљеве и идеју организатора, негујући одличне везе изграђене годинама у назад, са људима и
knezevickukaруководством Општине Апатин, као и са такмичарима из свих делова Србије и Републике Српске.
У конкуренцији, добро припремљених и искусних екипа, "Спорт тим ПФ" је освојио једну бронзану медаљу и два 4. места.
На истим теренима, за непуних 20-ак дана (12. јули) започеће и највећа манифестација, коју „Фронт“ организује заједно са домаћином- такође 8. по реду „Међународни омладински камп за младе“.
295164
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
195
231
426
293662
2797
8787
295164
Ваш IP: 3.233.221.149
У Србији је 18.02.2020 10:53
Счетчик joomla