Остварени попусти за чланове у 2015. години

FEATURED POPUSTI-fСваки активан члан удружења има право на одређене повластице остварене уговорима са привредним субјектима, школама, институцијама или другим трговинским и услужним предузећима. Ово се односи и на чланове његове уже породице. “Патриотски фронт” је оснивач и члан јединственог “Савеза ратних ветерана Србије” и део попуста је реализован путем таквог контакта. Штампане су посебне “картице за повластице” које се добијају у централи удружења и у одборима где “ПФ” има организоване подружнице. Списак и адресе одбора могу се видети на овом сајту у менију "ОДБОРИ" (главна страница са десне стране). Такође, овде можете видети и остале олакшице и битна обавештења за чланове удружења.

 

а) ШКОЛОВАЊЕ, преквалификација и доквалификација:

 

- Попуст у износу од 50% на школарину:

Дошколовавање, преквалификација и квалификација III, IV, V степен у средњим школама „Св. Никола“ и „Хипократ“ у Новом Саду, са којима удружење има потписан споразум о сарадњи. Ближе информације на сајту: http://www.skolasvnikola.edu.rs/

- Попуст у износу од 50% на школарину:

Висока школа за пословну економију и предузетништво” - Београд, Митрополита Петра бр.8, филијале: Чачак, Јагодина, Лозница. Годишња школарина за академске студије износи противвредност од 650 евра на дан уписа, а за мастер 750 евра. Ближе информације на сајту Високе школе: http://www.vspep.edu.rs/index.html.

Уколико неко жели да упише поменуте студије, потребно је да се обрати централи „Патриотског фронта“ у Бачкој Паланци, како би добио прецизна упутства и потврду о чланству. Уговор је склопио „Савез ратних ветерана Србије“ чији је „ПФ“ један од оснивача и члан.

 

 

б) ТРГОВИНСКЕ И УСЛУЖНЕ ДЕЛАТНОСТИ:

 

У Новом Саду, Београду, Нишу ,Суботици и Бачкој Паланци склопљени су уговори са:

 

- “Home Center BIG SHOPPING CENTER NOVI SAD”, Сентандрејски пут 1, Нови Сад (роба широке потрошње: кухиња, текстил, опрема за купатила, декорација, расвета, намештај, бела техника, аудио и видео опрема, мали кућни апарати и остало). Шопинг центри се налазе и у Београду, Београдски сајам, Булевар војводе Мишића, Тржни центар “Ушће”, Нови БГ, Булевар Михајла Пупина 4, у Нишу, ул. Мајаковског бб и у Крагујевцу, Булевар краљице Марије 56..........................................................................................од 5-20 %

2. ДЕДЕНТ Стоматолошка ординација, Гајева 5, Београд.

тел.011 3807898, 0653807898
Услуге; Естетско реконструкције,стоматологија, протетика, имплатологија, орална хирургија, парадонтологија, ендодоногија, ортологија, конзервативна стоматологија, CAD/CAM 3D. Компјутеризовани процес рестаурације и имплатологије, који омогућава да се сви реконструктивни захвати обаве максимално ефективно, уз врхунску прецизност и пуни естетски ефекат.

3. “Euromaster Group d.o.o.”- Ћипранова 4, Нови Сад- услуге регистрација возила, попуст од 1000,00 динара.

4. Ауто школа “Степ”, Гагаринова 10D, Нови Сад (у пролазу зграде), обука за “B” категорију са могућношћу отплате на више месечних рата;

5. Продавница капа и шешира “Ковач”, Нови Сад, Поштанска 5

- попуст на све производе из асортимана....................................... 10%

6. Здравствена установа “AQUALAB MC” у просторијама “MC болнице” у ул. Цара

Лазара 79б/2.спрат, Нови Сад- 13 лабораторија за лабораторијске анализе из

области клиничке патологије, микробиологије, хумане генетике и молекуларне

онкологије, укључујући ретке и специфичне анализе. Контакт тел. +381 216372232
моб. 063/361802. Детаљне инф. на сајту www.aqualab.rs...........попуст од 15%.

Постоје лабораторије исте установе и у Београду и Сурчину, адреса и контакт на

сајту: www.aqualab.rs .

7. Ауто сервис “Мирковић”, Мажурановићева 73, Петроварадин- Нови Сад, услуге

сервисирања и свих врста поправке возила. Власник Мића Мирковић, контакт:

064/6710663, 021/6435742........................................................................... 25%

8. ZU “GOODVIL” апотеке, Нови Сад, Војводе Бојовића 23, Железничка 11, Цара Душана 70 у Футогу- Цара Лазара 21, Сремска Каменица- Трг Змаја Јове Ј. 8, Бечеј- Новосадка 7,

попуст на целокупан асортиман, осим на лекове који се издају на рецепт...........5-10%

9. Коноба “Акустик” Нови Сад, Браће Поповић 1, тел. 064/6107887, Београд, Цара Душана

13, тел. 064/2904539.......................попуст на јеловник...............................10%

10. Стоматолошка ординација “Dental еxellence” Нови Сад, др Светислава Касапиновића 2/б

попусти на стоматолошке услуге: пломба- 700,00 динара, вађење зуба- 600,00 дин.

Чишћење каменца- 700,00 дин, протеза- 100 е, порцуланска навлака- 45е, контакт:

064/1638998 .

 

ГРАД СУБОТИЦА и околина:

 

 1. "КУЋА ЗДРАВЉА" Суботица, Сенћански пут бр.15 024/ 557-575

www.kucazdravlja.rs KARDIOLOGIJA

На све специјалистичке прегледе из регистроване делатности + HBO-Хипер

барична комора- попуст од 10%

 1. КУЋА ЗДРАВЉА "PERFECT VISION" Суботица, Сенћански пут бр.15 ОФТАМОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА 024/ 557-575, www.kucazdravlja.rs
  На пуне цене општег и контролног офтамолошког прегледа. ( Попуст се не односи на услуге које пружају стручни консултанти SOO "Perfect Vision" )- 15%
  КУЋА ЗДРАВЉА "ЛАБОРАТОРИЈА HUMALAB" Суботица, Сенћански пут бр.15 ЛАБОРАТОРИЈА 024/ 557-575,
  www.kucazdravlja.rs. Nа пуне цене, на све лабораторијске прегледе- попуст 10%. ( Попуст се не односи на услуге које се шаљу на испитивање ван Суботице ).

 2. "APOLONIA" Суботица, ул. Игманска бр.6 , 024/ 600-869 СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА – ЗУБАР На све стоматолошке услуге – попуст 20%.

 3. "SR DANTEX" Суботица, улаз са ул.Матије Корвина бр.16 СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА – ЗУБАР 024/ 557-377. На све услуге попуст од 10%.

 4. "MIĆA OPTIČAR"- Суботица, ул.Маршала Тита бр.15 (пословни простор у пасажу) ОПТИЧАРСКА РАДЊА 024/ 567-396. На комплет наочаре. ( ОКВИР,СТАКЛО ) попуст 15%.

 5. "SU NOVA OPTIKA" - Суботица, Штросмајерова бр.3 ( испод музичке школе ) ОПТИЧАРСКА РАДЊА, 024/ 552-267 на комплет наочаре ( ОКВИР,СТАКЛО ) ( Компјутерско специјалицтички преглед гратис ) попуст од 20%.

 6. "FLOYD L" DOO Суботица, ул. Матије Корвина бр.11/4- Први спрат 024/ 524-160 АУТО ШКОЛА, за све, на ПУНЕ цене, плаћање на 8 (осам) месечних рата уз попуст од 10%.

 7. "MC AUTO SERVIS & TRANSPORT", Суботица ул.Лајоша Јоа бр.48 , 064/ 133-5907 АУТО СЕРВИС Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. www.mcauto.rs
  Услуге 1.Електронске дијагностике, 2.Технички преглед за регистрацију возила, 3.На радни сат. Све услуге на 6.месечних рата уз MASTERATA платном картицом Societe Generale Banke. Попуст од 20%.

 8. "M-M EURO PODOVI" Суботица, ул.Фрање Клуза бр.8 ПРОДАВНИЦА ЛАМИНАТА
  На ламинат и пратећу опрему попуст од 10%.

 9. "RADOMIR" Суботица, Сомборски пут бр.79 ( Савић ХАЛА 3 - Тезга 222 )
  КОЗМЕТИКА И КУЋНА ХЕМИЈА На куповину од 1000 динара на све артикле попуст од 5%.

 10. "VILA INN" Суботица, ул.Маршала Тита бр.13 СОБЕ - СМЕШТАЈ ****
  024/ 544-122 , 063/ 8418-557 Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ,
  www.vilainn.rs. На пуне цене попуст од 10%.

За ове услуге потребна је посебна картица за субвенције-повластице која се подиже у удружењу. Где није наведен овај услов, довољна је оверена чланска карта „Патриотског фронта“за текућу годину.

 

 

БАЧКА ПАЛАНКА:

 

1. Попуст у погребном предузећу „Микић“ Бачка Паланка, Милетићева 41,

021-604-03-55, попуст 10% на услуге.

2. Два пута годишње, право на хуманитарну помоћ у половној гардероби (инострана) у

просторијама ОО “ПФ” Бачка Паланка, Краља Петра 9/1.

 

ц) ПОПУСТ НА БОРАВАК У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ-АПАТИН

Сви чланови уз оверену чланску карту за текућу годину, коју прилажу уз личну карту на рецепцији здравствене установе Бање Јунаковић, имају право на попуст од 20% на основне трошкове смештаја и исхране. Цене смештаја и осталих услуга у бањи могу се видети на сајту Бање Јунаковић http://www.banja-junakovic.rs/.

 

д) БОРАВАК ДЕЦЕ У ЛЕТЊИМ ЕДУКАТИВНИМ КАМПОВИМА

Сваки одбор „Патриотског фронта“ има право да упути одређени број деце-омладине у један од летњих кампова, које Удружење организује на различитим локацијама у Србији.

Критеријум је социјални статус, узраст и писмена сагласност родитеља. Кампови су 10-дневни, едукативног карактера и потпуно бесплатни за децу и родитеље. Термин одржавања је у јулу месецу, а прецизније податке можете добити у свом или Главном одбору у јуну месецу сваке године.

 

Потребна оверена чланска карта удружења за текућу годину.

 

 

Сваки члан удружења „Патриотски фронт“ у складу са Статутом има право да буде обавештен о активностима и учествује у реализацији истих. У прилогу су најважније информације, везане за погодности, права и обавезе:

 

1. ПИТАЊЕ РАТНИХ ДНЕВНИЦА:

 

Патриотски фронт“ је у склопу јединственог „Савеза ратних ветерана Србије“ прикупљао документацију потребну за доказивање права на неостварене ратне дневнице у складу са судским спором који се водио пред Међународним судом за људска права у Стразбуру. Акција је спроведена како би државни органи у датом тренутку имали прецизнију евиденцију учесника рата 1999., јер тренутно не постоји јединствени матични регистар учесника рата. Наш представник је боравио у Стразбуру у оквиру правног тима на другостепеној расправи 15.маја 2013. године, заказаној по жалби државе Србије. Велико веће суда у Стразбуру је 25. марта 2014. донело правоснажну пресуду без могућности жалбе, у корист државе Србије. Овим чином, покренути процес у Стразбуру је завршен. Део пресуде се односи на “неисцрпљена правна средства у Србији”, односно недоказан акт дискриминације, што оставља простор за наставак борбе за права ратних резервиста, пред домаћим правосуђем. Адвокат, заступник резервиста Срђан Алексић је у договору са свим другим удружењима наставио правну борбу (без обавеза чланова да достављају накнадну документацију и плаћају накнадне трошкове) пред домаћим судовима. Прве тужбе су поднешене, а једна првостепена пресуда је већ донешена у нашу корист у Основном суду у Краљеву. Очекује се да ће се држава жалити (тужено Министартво одбране), па је потребно сачекати, да се заврше процеси пред свим домаћим судским инстанцама (период од 1-1,5 године). Ако Уставни суд Србије оцени да је повређено уставно право грађана у смислу дискриминације, а државни органи ни тада не реагују у смислу надокнаде оштећенима, обновиће се процес у Стразбуру. Сви чланови ће добијати обавештење путем својих Одбора, односно информисањем на сајту Централе удружења.

 

2. БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ

Сваки члан удружења има право и могућност, да потпуно бесплатно путем телефона или личним одласком добије информације, савет или другу врсту правне помоћи.

Ова повластица се може остварити у Новом Саду, сваке среде у термину од 13-17 часова путем телефона 021/452-010 или личним одласком у Нови Сад на консултације у просторијама чланице „СРВС“- удружења „УОСЈУ“ у улици Илије Огњановића бр.7 (преко пута Извршног већа АПВ). Све остале информације могуће је добити на телефон 021/452-010, од 09-13 часова сваки радни дан.

ОСТВАРИВАЊЕ ЗАКОНСКИХ ПРАВА РАТНИХ ВЕТЕРАНА И ЧЛАНОВА ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА

 

Патриотски фронт“ је у склопу „Савеза ратних ветерана Србије“ у децембру 2012. године Народној скупштини Републике Србије предао предлог „Закона о ратним ветеранима и члановима њихових породица“, којим је предвиђен низ права из домена социјалне и здравствене заштите за све учеснике ратова од 1990-1999.године, као и чланове њихових породица. Слични закони су одавно у примени у свим земљама окружења. Текст „предлога Закона“ као и све предвиђене одредбе можете видети на интернет страници „ПФ“, сајт www.patriotskifront.rs. Како се у скупштинској процедури налазило неколико предлога, скупштински органи су одлучили да посао израде новог закона повере Министарству рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, које је почело са израдом предлога јуна месеца 2014. Постојећа 4 закона и исто толико правилника, не дају никаква права категорији ратних ветерана. Предлог закона које ради Министарство у оваквом облику, такође не даје суштинска права бившим борцима, па је „ПФ“ уложио преко 30 амандмана у жељи да се текст допуни, измени и доведе на ниво прихватљивог. Остала удружења и институције су такође поднела преко 800 примедби, на преметни текст. Завршетак овог процеса и одлука Владе Србије, да ли ће тај акт ући или неће у скупштинску процедуру усвајања, очекује се до краја 2015. године.

 

Погодности које су наведене су део активности организације, а удружење чини напоре да се оствари још неколико субвенција за наше чланове, првенствено из домена здравства, социјалне помоћи, бриге о младима итд.

 

Како би све наведено било ефикасније и брже остварено, моле се чланови који желе и могу- да се активно укључе у рад одбора (формирање одбора у својим местима). Такође, сваки члан је обавезан да измирује своје обавезе у смислу уплате годишње чланарине (300,00 динара), присуствује по позиву састанцима, трибинама и другим скуповима, како би се организација омасовила, опстала и лакше дошло до коначног циља- законског решења за све ратне ветеране из периода ратова 1990-1999. године.

 

Главни одбор

306054
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
64
314
782
302819
64
7616
306054
Ваш IP: 3.223.3.101
У Србији је 01.04.2020 02:00
Счетчик joomla