Ново признање „Патриотском фронту“

zasajtbina3Сталаћ, 03.06.2017- У склопу манифестације „Лазару у част“, која се традиционално одржава у организацији „Друштва полицијских ратника Србије“ и још неколико других организација, делегација „Патриотског фронта“ је на позив домаћина боравила у учествовала на овом догађају. Повод је била одлука заједничке комисије о посебним наградама, где је поред других организација и истакнутих појединаца, награђен и „Патриотски фронт“, а два појединачна признања су додељена председнику Генералне zasajtstalac1скупштине „ПФ“ Н. Антонићу и члану „Фронта“ из Београда М. Илићу.
 
Пројекат „Морава нас Вода одранила“ уприличен као манифестација неговања богате традиције ратничког и витешког живота, како средњевековне Србије, тако и кроз читаву историју нашег народа. На живописном простору куле Тодора од Сталаћа из XIV века, организоване су витешке игре, ликовна колонија, дружење мото-клубова, представника бројних удружења и организација , као и културно-уметнички програм. Преко 100 гостију могло је да посматра такмичење у средњовековним витешким играма, као и беседама из времена Св. Кнеза Лазара, а домаћини су организовали и ручак у природи за присутне. zasajtgramote2
 
Пригодни говор је одржао представник домаћина Славољуб Љубисављевић, а подршку пројекту је својим присуством дала и локална самоуправа Ћићевца на челу са председником Општине, као и Министартсво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Учешће у организацији манифестације су поред поменутог домаћина, узела и удружења „Бојево братство“, Мото клуб „Пријездини витезови“ и „Чувари Мојсињске Свете Горе“. Посебном одлуком Свесрпски савез ветерана „Бојево братство“је наградило признањем zasajtstalac5„Косметска звезда“ и „Ратнички крст“ најзаслужније организације и појединце, који су се истакли на пољима културе, хуманитарног рада, неговања православне духовности, новинарства, књижевности и безбедности.
Поред делегације Централе удружења, манифестацији су приствовали и представници Градског одбора „ПФ“ из Крушевца, на челу са председником проф. Гораном Кузмановићем.
На заједничком ручку, „Патриотски фронт“ се захвалио домаћинима, при чему су уручене и пригодне поклон-књиге, а договорен је и наставак сарадње.
330494
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
91
133
1083
328117
1966
8237
330494
Ваш IP: 34.229.119.29
У Србији је 13.07.2020 09:10
Счетчик joomla