Наставак сарадње

nedjoi skrbaАпатин, 08.02.2017- Састанком председника Генералне скупштине „Патриотског фронта" Неђе Антонића и председника Општине Апатин Милана Шкрбића, настављени су разговори о сарадњи, која је од оснивања удружења 2007. године на завидном нивоу.
Резултат такве активности је између осталога, већ препознатљив, вишегодишњи заједнички пројекат Међународних омладинских кампова, до сада 7 година узастопно реализован у оближњој Бањи Јунаковић. 

У једноипочасовном разговору размотрене су тренутне могућности и планови за заједничке активности у текућој 2017. години. Потврђена је решеност, да се и ове године омладински камп (VIII) одржи у истом термину 12-22. јула, уз учешће још 200 младих, чиме ће ова бројка прећи 1400 полазника, који су до сада боравили, учили и релаксирали се у овом, јединственом летњем кампу. За суфинансирање пројекта „Фронт" и локална самоуправа ће наступити заједно као партнери, код аплицирања по конкурсима АПВ и ресорних Министарстава Републике Србије.
Такође, разговарано је и о конгресном туризму, где „Патриотски фронт" има у плану, да организује међународни округли сто, са учешћем више делегација из иностранства, пре свега региона, а овај пројекат би се такође организовао на простору Бање Јунаковић. Своје, не занемарљиве контакте у међународним круговима, „Фронт" ће максимално ангажовати у покушају, да се и ова привредна грана Апатина и АПВ употпуни, а њени ресурси искористе.
Потенцирана се и друга питања, посебно побољшање статуса свих категорија ратних otvaranje kampaветерана, као и породица погинулих бораца, на чијем пољу је Општина Апатин одавно учинила доста више од законске обавезе, а вољна је да се додатни предлози „Фронта" размотре и подрже.
Пример сарадње једне НВО и локалне самоуправе у Апатину, је на овај начин заиста конкретизован, односно може послужити и осталим Општинама и Градовима у Србији, као позитиван и обострано користан.
„Патриотски фронт" је своју захвалност Апатину, као и старни партнери, изразио кроз бројна признања и плакете, које су додељене администарцији локалне самоуправе овог средњебачког града.
Договорени су нови периодични састанци, зависно од термина реализације заједничких активности.

 

330432
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
29
133
1021
328117
1904
8237
330432
Ваш IP: 34.229.119.29
У Србији је 13.07.2020 06:56
Счетчик joomla