Састанак организационог тима „САБОР 2016“

slika za sajt kamp2014Апатин, 29.06.2016- Као и сваке године, „Патриотски фронт“ ће у термину од 12-22.јула ове године реализовати један од највећих пројеката, које је организација покренула 2008.године. Помоћ деци ратних ветерана, погинулих и рањених бораца, кроз међународно дружење са вршњацима у склопу летње школе у природи је циљ саме идеје. До сада је успешно реализовано 10-так таквих кампова (Бачка Паланка, Костолац, Бања Јунаковић), а општина Апатин је свакако најзаслужнија за беспрекорну организацију и спровођење замишљеног програма.

Састанком председника Генералне скупштине „ПФ“ Неђе Антонића и председника СО Апатин Милана Шкрбића, уз директоре појединих јавних предузећа, дефинисани су завршни детаљи око одржавања овогодишњег VII Међународног едукативног кампа за младе, под називом „САБОР 2016“. Сама манифестација је одлуком СО Апатин већ ушла у календар традиционалних дешавања. „Патриотски фронт“ је са својих 50-так волонтера урадио основни део припрема, обезбедио највећи део техничких средстава, а Општина Апатин друге неопходне услове, као и смештај, боравак и исхрану полазника.

Овогодишњи камп је планиран за 150 учесника, који долазе из свих делова Србије, укључујући младе са Космета, Републике Српске, Русије, Словеније и других земаља (дијаспора). Кроз 10-дневни боравак и дружење уз надзор 25 инструктора и педагога, млади ће учити, такмичити се, забављати и проводити време на базенима Бање Јунаковић. Три сегмента: образовни, такмичарски и забавни су саставни део уобичајеног у вишегодишњој пракси, провереног плана bazeni1активности. Повољни климатски услови, простор Бање Јунаковић са базенима и потребним спортским теренима, шумом и простором за игру и шетњу, су неопходан предуслов како би се овакав програм успешно реализовао. Међународни тим инструктора неколико година ради заједно, а поред класичног образовног дела, млади ће имати могућност да се упознају и активно учествују у раду неке од 7 секција ( сликање, пливање, фудбал, одбојка на песку, извиђаштво, алпинизам, карате, пецање). Као и раније, слободно време ће се проводити на базенима, а организовни ће бити турнири и такмичења. Планирана је и посета граду Апатину, једнодневна екскурзија, као и крстарење Дунавом. За најмлађе ће бити уприличен одлазак у оближњи ЗОО врт. Традиционално, најбољи полазници ће добити награде у виду књига, пехара и диплома. До сада је кроз циклус оваквих летњих школа прошло близу 1000 младих, а основна замисао организатора је да су кампови потпуно бесплатни за полазнике и њихове родитеље. По томе је овај пројекат јединствен не само у Србији већ и региону. Долазак младих из иностранства и њихових пратилаца је значајан и у сегменту промоције туризма у Србији, Апатина, Бање Јунаковић као и АП Војводине.

likkolonijeДесетак дана пред почетак, упућене су позивнице гостима, а очекује се долазак званичника државних институција, представника Амбасаде РФ, јавних личности из света политике, спорта и културе, као и удружења са којима „Патриотски фронт“ годинама успешно сарађује и реализује овај и сличне пројекте.

318569
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
317
340
2545
314733
5916
6663
318569
Ваш IP: 18.206.13.28
У Србији је 25.05.2020 18:28
Счетчик joomla