РАТНА ОДШТЕТА ОД НЕМАЧКЕ И ЊЕНИХ САВЕЗНИКА

Београд, 07.02.2015.- Обраћањем писмом челницима наше земље, Влада РСК у прогонству, предлаже покретање процеса тражење ратне одштете од земаља агресора у II Светском рату. Сличну активност су ових дана урадиле Грчка и Русија. Преносимо текст писма у целини:


ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Томиславу Николићу
11.000 Београд, Андрићев венац бр. 1

ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Александру Вучићу
11.000 Београд, Његошева бр. 11

ПРЕДСЕДНИКУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ
Маји Гојковић
11.000 Београд, Српских владара бр. 14

 

Поштована господо,

 

Подсећемо вас, да су ових дана државници Грчке и Руске Федерације учинили историјске кораке (у складу с цивилизацијским начелима), тражећи да Савезна Република Немачка и њене савезнице у Другом светском рату исплате ратну одштету за злочине и за уништавање и пљачку свих добара у ове две државе. С обзиром да наплата за ратну одштету не застарева, руски и грчки захтеви за исплату ратне одштете од Савезне Републике Немачке и њених савезница, темељно ће изменити досадашња полазишта у билатералним односима свих земаља света, а измениће и начин рада УН, ЕУ и других међународних организација. Поступак Грчке и Русије ће обесхрабрити и све оне државнике и политичаре који, јавно или прикривено, заступају гледишта за окупацију других држава и истребљење и прогон припадника неке народности, или истребљење припаднике друге вере.

О овим одликама смо обавештавали ваше кабинете, али од вас нисмо добили никакве одговоре, нити сте се, у јавности, изјашњавали о чињеници да Савезна Република Немачка, Аустрија, Италија, Мађарска, Бугарска и Албанија (оупатори Краљевине Југославије, од 1941. до 1945) дугују Југославији ратну одштету - због убиства скоро 2 милиона људи и пљачке великих размера свих добара и природних богатстава, уз унишавање библиотека, архива и старих верских књига и докумената. Наравно, најмонструзније и најбројније злочине је Немачка, са савезницима, обавила над српским народом, а онда над Ромима и Јеврејима.

Предлагали смо вам, да покренете питање ратне одштете - писмима: 1456/12 од 4. јула 2012. и 1499/12 од 17. септембра 2012.

Поштована господо,

С обзиром да то нисте учинили на наш предлог, сад имате прилику, да се придружите владама Грчке и Русије и од агресора у Другом светском рату, затражите исплату те штете – која се односи на све наследнице СФР Југославије, с тим, што би СР Немачка могла да задужи Републику Хрватску за исплату дела те штете, јер је Хрватска (по противсрпском, против ромском и противјеврејском плану Немачке) обавила најмасовнија убиства православних Срба, Рома и Јевреја.

У јавним гласилима је понекад кривотворено, да је Немачка исплатила ратну одштету Југославији – на основу споразума Тито-Брант. Реч је само о немачком кредиту Југославији, који је Југославија вратила око 1980. године – у целости. (Тим кредитом је подигнута нуклеарна електрана „Кршко“ у Словенији и она би морала да се подели свим наследницима СФР Југославије, јер је немачки кредит враћен из савезног буџета – о чему постоји документација у Народној банци).

Република Србија и остале наследнице СФР Југославије не треба да се одричу наплатне ратне штете и од својих суседа: Италије, Албаније, Мађарске и Бугарске, јер су војске ових земаља обавиле масовне злочине и велике пљачке – углавном на српским земљама. Уколико су савазници од Италије узели Истру, Задар и неколико отока, те их укључили у Југославију – због злочина над Србима, Ромима и Јеврејима на територијама које је окупирала Италија (а то су чиниле хрватска и италијанска војска), онда ове територије треба да се прикључе српским државама, а не Хрватској – која је, с Италијом, била извршилац тих злочина.

Поштована господо,

Прорачуни о висини ратне штете Немачке и њених савезница се налазе у Народној банци Србије и другим државним и научним установама, те податке о томе нећемо износити, али вас молимо да предузмете, што пре, кораке ради придруживања Грчкој и Русији – било би најбоље, када би све три земље то учиниле заједно.

С обзиром да органи Републике Србије не сарађују с Владом и Скупштином Републике Српске Крајине од 2000. до данас, ово писмо има одлике отвореног.

 

ВЛАДА РС КРАЈИНЕ
Милорад Буха, премијер

СКУПШТИНА РС КРАЈИНЕ
Дип. инж.Рајко Лежаић,
председник

 

319118
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
77
172
866
316024
6465
6663
319118
Ваш IP: 18.207.254.88
У Србији је 28.05.2020 05:11
Счетчик joomla