Отворен IX камп за младе "САБОР 2018"

otvaranje kampa1Apatin2018Бања Јунаковић-Апатин, 06.07.2018- Свечаним постројавањем преко 130 младих и њихових пратилаца, на платоу испред Здравствено-рекреативног центра "Бања Јунаковић" отворен је, девети по реду, Међународни омладински едукативни камп "САБОР 2018".

 

Камп је отворио председник Општине Апатин Милан Шкрбић, а испред организатора говорили су Неђо Антонић, Мирко Радаковић, као и апатински парох Младен Глушац. Свечаности су присуствовали гости и представници других организација, удружења и институција: РВИ, skrbagovorapatin2018 9БОРС-а, СУБНОР-а, СРВС, завичајних клубова, родитељи и јавне личности из света спорта, културе, политике и омладинског активизма.

Након свечаног отварања, уприличен је ручак за госте и полазнике, а организациони одбор је доделио неколико признања најзаслужнијим појединцима, ангажованим у раду и припреми кампа.

Пројекат под истоименим називом, резултат је вишегодишње сарадње Општине Апатин и "Патриотског фронта", а намењен је деци из недовљољно социјално оснажених породица, ратних ветерана и породица погинулих бораца, без једног или оба родитеља, као и оној која долазе из многочланих породица. 

kampnaseljeApatin20182Уз ову циљну групу, организатор традиционално позива младе, који су се истакли у својим  срединама и школама у знању и на такмичењима из најразличитијих области.

Приоритетно, сваке године полазници долазе из Косовско-метохијских енклава, а поред деце из Србије, присутни су млади из РС (општине Братунац и Осмаци), а наредних дана се очекује долазак полазника из Словеније и још неколико других земаља.


План и програм рада је истоветан ономе, који је успешно спроведен у првом делу пројекта, на недавном 7-дневном окупљању на Фрушкој гори. Деца ће учити, радити у секцијама, такмичити се и имати рекреативни део на базенима Бање Јунаковић. Боравак ће бити организован у природи у шаторима, а исхрана у хотелу Бање Јунаковић.

 

gostibinaApatinkamp2018Тема сваког од кампова је иста- превентива малолетничке деликвенције, усмеравање младих према спорту, потенцирање сарадње омладине из различитих средина и земаља, другарством и солидарношћу. Мото: "Здрав живот- здрава младост" на овај начин добија своју практичну потврду, а за рад са младима, предавања и праћење резултата, задужени су еминентни стручњаци из области спорта, културе, педагози, психолози, припадници МУП-а и пензионисане старешине ВЈ (ВС).

 

Пројекат је финансијски подржан, поред СО Апатин, од Покрајинске администрације, Амбасаде Руске Федерације и неколико других, домаћих привредних субјеката, организација и појединаца.

Досадашњи резултати су показали пуну оправданост ове врсте пројекта, а како организатори истичу, осим евентуалних временских неприлика, други озбиљнији проблеми се не очекују.

 

(фотографије: "Радио Дунав" Апатин)

 

341102
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
96
365
1603
336714
5193
7381
341102
Ваш IP: 3.228.220.31
У Србији је 14.08.2020 04:56
Счетчик joomla