Завршен VI Међународни камп за младе “САБОР 2015”

kamp2015 134Апатин, 22.07.2015- Свечаном доделом диплома, захвалница и пехара најбољим полазницима и екипама, окончан је 6. међународни едукативни камп за младе “САБОР 2015” у бањи Јунаковић . Завршетку 10-дневног дружења присуствовали су представници организатора -Главног одбора УРВСЗ “Патриотски фронт”, СО Апатин на челу са председником др Живорадом Смиљанићем, родитељи полазника и други гости. 

Овогодишња летња школа у природи, окупила је до сада највећи број полазника- преко 170.  Највише их је дошло из наше земље (са територија 21 града и општина), а од kamp2015 188иностраних полазника и инструктора по први пут су боравили млади из Шведске и Немачке. Четири инструктора и предствници медија дошли су из Русије. Иако непланиран, велики број учесника није пореметио уобичајени план и прогам рада и рекреације, високе температуре, такође. Млади су већину времена проводили на базенима бање Јунаковић, а настава је извођена у природи или у салама објекта хотела. Овај јединствени програм vasinлетње школе за младе, не само у нашој земљи, већ и шире, побудио је и велику пажњу медија. Снимљено је више репортажа, а у Русији ће бити монтиран и приказан документарни филм. Кампере су свакодневно обилазили представници локалне самоуправе, а  у вишечасовној посети младима и организатору, дошао је и актуелни потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин. “Патриотски фтонт” је и овај пут ангажовао преко 50 волонтера из 39 својих одбора, захваљујући којима су све активности текле беспрекорно. Радило је 7 секција, од којих је спортска и ликовна колонија окупила највише predavanje MUPполазника. Млади су у едукативном делу слушали предавања из обаласти историје, традиције, религије, екологије, медицине, а програм превентивне заштите и борбе против малолетничке деликвенције, спровели су представници МУП-а Србије. Спортско- рекреативни део је, захваљујући бројним теренима и базенима бање Јунаковић, изведен на истим локацијама, а у прошлу недељу организована је и једнодневна екскурзија по Апатину и крстарење Дунавом. За децу са Косова и Метохије (њих 30)  СО Апатин је обезбедила спортску опрему, као и посебан пријем у згради Општине. Последњих дана kamp2015 137спроведена су такмичења у свим областима и спортовима који су предвиђени, а затим изабрани најуспешнији у појединачном и укупном пласману. Од 4 формиране групе, најуспешнија је била екипа са Косова и Метохије, друго место освојили су Бачкопаланчани, а треће тим „Апатин 1“. Сви полазници су на поклон добили и по књигу, поклон Завода за уџбенике из Београда.

Иначе, овогодишњи пројекат кампа “САБОР 2015” је осим одбора “Патриотског фронта”, суорганизатора Општине Апатин, финансијски помогао Покрајински секретаријат за здравство и демографију, Секретаријат за привреду, рад, запошљавање и равноправност полова, удружење руских потомака "Романов", као и више приватних донатора polaznici prvi danиз Апатина и околине. Из Бачке Паланке помоћ су пружили “DIV Trade” и “Dragstor V, као и удружења “Нада” и “Мајчино крило”.” Већи део камп опреме посуђен је од Штаба за ванредне ситуације Општине Бач, а традиционално, бесплатно кориштење базена и инфраструктуре обезбедила је СО Апатин.

“Патриотски фронт“ је још једном доказао да може успешно реализовати сложен и одговоран пројекат, а признање за исто стигло је из Русије. Неколико захвалница и других награда Главном и за 4 Општинска одбора, уручено је од представника више руских, сродних kamp2015 140организација, као и појединцима и одговорним лицима, других подручних јединица „ПФ“.

Камп је завршен, стечена су нераскидива пријатељства, сузе на растанку су биле неизбежне, уз поздрав - видимо се идуће године!

Сви полазници из Србије, исти дан, безбедно су стигли својим кућама.

 

341086
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
80
365
1587
336714
5177
7381
341086
Ваш IP: 3.228.220.31
У Србији је 14.08.2020 04:40
Счетчик joomla