II Омладински камп-Костолац, хроника дешавања

polaznici kostolac01.08.2014.- Након свечаног отварања уприличеног у ресторану хотела у Костолцу,  обраћања присутнима и медијима представника „Патриотског фронта“, Града Пожаревца, Општине Костолац, СПЦ и ВС, кренуле су редовне активности. Како су се временски услови стабилизовали, ујутро 02.08. полазници satorkosolacсу уредили локацију на плажи „Топољар“, монтирали шатор насеље и започели предвиђени програм активности. Услови су за сада одлични, а јутарњи део започео је инструктажом из alpiniyamобласти извиђаштва (алпинизам), уређењем инфраструктуре и спортским такмичењима.

Укупно има 80-так полазника и њихових инструктора, а због ранијег одгађања почетка кампа, вечерас је пут Русије морао да крене инструктор алпинизма. Како је и прошле године tihanispracajборавио у Пожаревцу, већини младих је од раније познат, тако да је испраћај био дирљив уз: „Видимо се догодине“.

03/04. августа полазници су започели рад по секцијама. Оближњи спортски терени омогућили су такмичења у одбојци, кошарци, фудбалу, а odbojkakostolacприобаље реке рад пецарошке секције и купање. Проф. Кузмановић из Крушевца преузео је обавезу у организовању и активностима музичко-драмске и ликовне секције. Посета чланова мото клуба "Ватрени" из Пожаревца, такође је била део активности у кампу, а навече bajkerikostolacсе организовало кување рибље чорбе и пржење других специјалитета на роштиљу.

04. августа млади су били гости цркве Св. Максима у Костолцу. Руководство кампа је запалило свеће у знак сећања на догађаје пре 19 година, када је у хрватској акцији "Олуја" plazakostolacубијено преко 1000 људи, многи се и данас воде као нестали, а преко 200000 Срба је протерано.

Забележена је и посета и донација у храни "Ротари клуба" из Пожаревца. Представник истога је одржао са организатором конференцију за медије у кампу и похвалило рад полазника, као и залагање организатора. Видео прилог ТВ "Виминацијум": http://youtu.be/ewpMn5jDe3A?list=UUeh4EMQiLSv4MWJv1lXaH0Q

lubeniceНаредни дани су су протекли у планским активностима, а лоше време у читавој земљи овај пут није погодило и Костолац, а самим тим ни реметило активности младих. 

Поред предавања о штетности наркоманије и других болести зависности (предавачи МУП-а), омладинци су кроз рад у секцијама употпуњавали слободно време. У петак, 08.08. организована је посета Гарнизону ВС у garnzon vsПожаревцу, обилазак полигона и технике, спомен собе  из 2. Светског рата, а у суботу ујутро планирана је екскурзија у Виминацијум, познато археолошко налазиште из доба старог Рима. Истога дана, представници „Косовског огњишта“ из К. Митровице и удружења „Ћирилица“ из Београда, одржаће предавање на тему језика и писма, а затим свим учесницима поделити по књигу. Ово је донација Завода за уџбенике Србије. Дан пред званично затварање кампа, млади ће имати "музичко вече" у кампу, а у суботу 09.08. у 20.00 часова планира се завршна церемонија доделе диплома и других признања учесницима. 

 

191496
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
69
185
547
189562
2820
9171
191496
Ваш IP: 34.203.245.76
У Србији је 17.01.2019 06:34
Счетчик joomla