„САБОР 2013“-активности

fizickoБања Јунаковић, 14-20. јул- Након свечаног отварања уприличеног 14.јула командни тим 4. Међународног омладинског едукативног кампа наставио је активности према плану и програму. 70 полазника уз 10 инструктора и руководећим тимом имали су прилику дружити се и присуствовати хуманитарним концертима 30-чланог КУД-а из Москве „Златна капија“. Апатин, Пригревица, Сомбор и Бачка Паланка, Културни центри истих градова и места били су домаћини, а млади пријатељи из Русије одушевили су својим наступима свуда где су концерти одржавани. Предусретљивост локалне самоуправе Апатина и свакодневни боравак и труд представника Општине омугућили су несметану реализацију програма. Акцијом humpomoc1хуманитарне природе руског удружења „Косовски фронт“ названом „Југовићи“, прикупљена су новчана средства и подељена породицама са више деце, којима је та помоћ у овом тренутку најнеопходнија. Консултовани су домаћини, центри за социјални рад, избегличка удружења и новчану помоћ у просеку од 10.000 динара примило је 9 породица. Акција ће се наставити и у наредних 8 дана колико „Златна капија“остаје у Србији, а планирани концерти су у Новом Саду, Кучеву, Пожаревцу, Степојевцу и Ваљеву.

Сам рад у кампу спроводи се према устаљеном програму. Преподневне активности су протекле у предавањима из области орјентације у природи, екологије, превентиве малолетничке ekologijaделиквенције, историје, традиције и религије. Такође у термину од 11-13 радило је 7 секција, које су полазници одабрали на добровољној бази. Поподне су уприличена такмичења из разних области и спортова, радила је и школа пливања, а сви учесници су могли да нађу вишечасовно освежење на базенима Бање Јунаковић. Након вечере време је провођено уз логорску ватру и музику.

 

До завршетка 23.јула, план рада се неће мењати и биће одржана такмичења у оквиру свих секција, а најбољима ће бити додељене награде, плакете и медаље.

Екипа „Златне капије“ напустила је камп настављајући турнеју, а растанак је као и свих logvatra1ових година био уз сузе, размену адреса и обећање-„видимо се идуће године“.

 

Део руководећег тима 20. јула одлази за Пожаревац, где ће се са почетком у 12.00 часова отворити други десетодневни камп. Активности су према идентичном плану, прилагођене условима и могућностима које пружа град Пожаревац и околина.

 

rastanak

 

 

 

 

318485
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
233
340
2461
314733
5832
6663
318485
Ваш IP: 18.206.13.28
У Србији је 25.05.2020 16:20
Счетчик joomla