уторак, 01 децембар 2015 11:03

Реакције на одлуку Уставног суда БиХ

саопштење баштионикo c3746e7a4d943ccc 002Бањалука 01.12.2015- Поводом одлуке Уставног суда БиХ, да се прослављање 09. јануара, као Дана Републике Српске сматра незаконитим, поред политичких партија, огласиле су се и бројне невладине организације. Издвајамо следеће саопштење за јавност:
Ми, родољубиви Срби, окупљени око заједничке љубави према својој дјеци, према Републици Српској и идентитетским вриједностима српског народа не прихватамо и одбацујемо ову  одлуку НЕуставног суда БиХ. За нас ће 09. јануар, када прослављамо и, првог за Христа пострадалог, Светог Архиђакона Стефана, увијек бити Дан Републике Српске и њена Крсна слава.
Дајемо пуну подршку Декларацији Народне скупштине РС и поздрављамо јединство посланика свих српских политичких партија у њиховом ставу о заштити интереса Републике Српске и живота свих њених грађана.
Охрабрује нас јучерашњи сусрет најзначајнијих представника српских политичких странака као и српских представника у извршној и законодавној власти Републике Српске и БиХ и њихова чврста воља да се одбаце одлуке НЕуставног суда БиХ.
У оваквом начину дјеловања и усвојеним ставовима, сада и у будуће, имаће нашу безрезервну подршку.
Они који не поштују српски народ и наше жртве,Републику Српску, наше празнике и хероје, којима смета наша химна и грб, наша Слава и наша вјера, неће се зауставити на овој одлуци.
Хоћемо ли чекати да нам сутра забране и име - Република Српска? Српски језик преименују у босански, забране ћирилицу...?
Будемо ли остали слијепи и глуви, будимо спремни да нас такве одведу у провалију у којој су завршили многи  народи, из које нема повратка на свјетску историјску сцену.
Позивамо породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде, борце ВРС, институције, установе, политичке партије, невладине организације и све родољубе да стану у јединствен фронт заштите и очувања наше отаџбине Републике Српске и темељних вриједности српског народа.
Не прихватамо одлуку НЕуставног Суда БиХ и позивамо све слободне, правдољубиве и здравомислеће људе да је не прихвате!
Славићемо Дан Републике Српске и њену Крсну славу  Светог Архиђакона Стефана  док постоји име Србиново.

 

РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ ОТАЏБИНЕ СРПСКЕ
СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ-ИЗБОР ЈЕ НАШ
УДРУЖЕЊЕ СТУДЕНАТА ИСТОРИЈЕ ДР МИЛАН ВАСИЋ
ДРУШТВО ПРИЈАТЕЉА МАНАСТИРА ХИЛАНДАР
ДРУШТВО СРПСКО-РУСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА МОСТ
КРАЈИШКИ КУЛТУРНИ КЛУБ СВЕТИ САВА
УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ЈАДОВНО  1941.
СРБСКО САБРАЊЕ БАШТИОНИК
КУД СРПСКИ ВИТЕЗОВИ

У  Бањалуци, 30.новембра 2015. године

306066
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
76
314
794
302819
76
7616
306066
Ваш IP: 3.223.3.101
У Србији је 01.04.2020 02:14
Счетчик joomla