Завршетак летње радионице за младе

ordenistalac1Апатин, 22.07.2017- Постројавањем полазника, доделом диплома, захвалница и признања учесницима и најуспешнијима, свечано је окончан 8. по реду, Међународни омладински едукативни камп „САБОР 2017“. Посебна награда, уследила је организатору и руководству „Патриотског фронта“, као и двојици руских инструктора од стране Удружења полицијских ратника и руско-српског „Бојевог братства“, доделом ордена „Видивданска звезда“ за активности у области хуманитарног рада.
prvapomockampЗа 10 дана боравка на простору шуме „Јунаковић“ (Бања Јунаковић), млади су имали прилику учити, забављати се, такмичити и на креативан начин провести летњи распуст.
 
Програм организатора је у потпуности реализован, обрађена су сва три методолошка сегмента, а преко 150 младих из 5 раличитих земаља је научило неке нове вештине, присуствовало бројним предавањима, радионицама и секцијама, обиласку Апатина и околине и другим корисним активностима.
 
Поподневно време је захваљујући повољним временским условима провођено на базенима Бање Јунаковић, где је и ове , као и претходних година 10-так непливача обучено и skolaplivanjaу тој „вештини“.
 
Дружење и учење уз забаву је пратило више медија, а РТВ и локалне станице су сачиниле неколико прилога и репортажа. Свакодневне посете представника удружења, организација и људи добре воље, дружење са камперима и симболични поклони, допринели су, да се боравак деце у кампу побољша, остваре нова познанства, сам пројекат популаризује и у њега укључи више појединаца и организација.
bazeni
Посебан доживљај је био боравак у кампу младих и њихових пратиоца московског КУД-а „Златна капија“. Организована је музичко-драмска секција, која је радила сво време, а у вечерњим часовима уз логорску ватру певало се и играло. Исти КУД је уприличио и два бесплатна концерта за грађане Апатина и Новог Сада. Камп је био отвореног типа, па су гости Бање Јунаковић неретко свраћали и дружили се са младим полазницима.
zlatnakapiajaСве укупно допринело је да мото „здрав живот-здрава младост“ и ове године, добије свој практичан печат.
 
Организатори „Патриотски фронт“ и Општина Апатин су положили још један испит у области
хуманитарног рада, а чињеница да је за 8 година
кроз сличне кампове прошло преко 1300 младих, говори да заједничким напорима dunavbrodудружења и локалних самоуправа, може да се значајно допринесе побољшању статуса младих, нарочито оних са посебним потребама, социјално угрожених и деце из тзв. маргиновалзованих група. 

Растанак, је као и увек до сада, протекао уз сузе...и већ устаљено: „Видимо се до године!“
330436
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
33
133
1025
328117
1908
8237
330436
Ваш IP: 34.229.119.29
У Србији је 13.07.2020 07:02
Счетчик joomla