Почетак кампа "САБОР 2017"

raport2017za sajtБања Јунаковић, 12.07.2017- Данас је са почетком у 12.00 часова, симболичним пресецањем траке на улазу у камп, свечано озваничен почетак 8. по реду, Међународног омладинског едукативног кампа „Сабор 2017“. Скупу су присуствовали представници бројних сродних удружења, организација и институција, као и део родитеља деце која су полазници кампа.Организатори су Општина Апатин и УРВСЗ „Патриотски фронт“, а суорганизатори Омладинска организација „Сабор“, уметничка радионица „Душа паорска“ и друге домаће и стране организације. Подршку пројекту  пружила је покрајинска администрација и Амбасада Руске Федерације. Прилог: "Радио Апатин"- http://www.radioapatin.com/vesti/danas-otvoren-medjunarodni-omladinski-kamp-sabor-2-11795
 
ulaazsajtНакон културно-уметничког програма у извођењу Градског хора „Јединство“ из Апатина, обраћања присутних званичника гостима и деци, рапорта к-данта кампа и постројавања полазника, траку су заједнички пресекли потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић, аташе за културу Амбасаде РФ Ирина Глеткова, председник општине Апатин Милан Шкрбић и представник организатора Неђо Антонић. Уприличена је и краћа конференција за медије.
 
01horsajtКао и претходних година „САБОР 2017“ је пројект летње школе у природи хуманитарног карактера, намењен деци без родитеља, из социјално угрожених породица, деци ратних ветерана и другима, чији родитељи нису у могућности, да им обезбеде летовање. Потпуно је беслатан за све учеснике, за циљ има повезивање и размену позитивних искустава народа и култура, ресоцијализацију деце са 0676sajtтраумама, смањивање социјалних разлика и превенцију насиља код младих. По свом карактеру, циљној групи и методици рада, представља јединственпројекат, не само у нашој земљи, већ и југоисточној Европи.
 
Традиционално се организује на ободу шуме „Јунаковић“, а ове године је окупио младе и њихове пратиоце из свих делова Србије, Републике Српске, Македоније, Словеније и Русије, укупно 150 учесника. Као посебни гости, пристигао је хор "Златна капија" из Москве, који ће наступити на неколико хуманитарних концерата у време трајања кампа, а затим наставити турнеју по Републици Српској.
 
За 10 дана боравка, млади ће поред рекреативног боравка у природи, базенима бање и спортским теренима, имати креативне радионице и предавања на теме: екологије, konfzastampusajtмедицине, историје, традиције, религије, орјентације у природи и превенције насиља и криминалитета.
За наставу је задужен међународни тим инструктора, педагога, као и стручњака из других области. Биће организована такмичења, ликовна колонија, екскурзије, као и други, планом предвиђени програми, а на крају, додељене симболичне награде и признања. Укупно 30 волонтера УРВСЗ „Патриотски фронт“ ће вршити техничку подршку. 
357000
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
84
1400
2660
351679
10680
10411
357000
Ваш IP: 3.230.119.106
У Србији је 25.09.2020 05:38
Счетчик joomla