Одржана 12. седница Скупштине АПВ

ja u skupstini sednica1Нови Сад, 23. мај - Скупштина Аутономне покрајине Војводине одржала је данас своју дванаесту по реду седницу у актуелном сазиву. Покрајинске посланице и посланици водили су дискусију и изјашњавали су се о десет тачака усвојеног дневног реда . Програм мера из домена здравствене заштите је новина, која је свакако дужна пажње.
На предлог Покрајинске владе, у циљу унапређења здравствене заштите и очувања здравља становништва на територији АП Војводине, Скупштина је на данашњој седници донела више покрајинских скупштинских одлука о посебним програмима у области здравља за поједине категорије становништва, односно врсте болести које су специфичне за Покрајину.
Овај програм мера је подржан од стране нашег представника у Скупштини и представља добру праксу бриге за поједине, посебно здравствено угрожене групе становништва. Такође, посланичка група „СПС-ЈС“ је покренула иницијативу, да се организује јавна расправа, односно стручни округли сто на тему оправданости skdnevnikвакцинације деце, јер ова тема, првенствено због недовољне и нестручне информисаности, изазива негативне реакције код великог дела јавности и грађана.
У том смислу, донете су: - Покрајинска скупштинска одлука о Програму из области јавног здравља за територију Аутономне покрајине Војводине за 2017. годину; -Покрајинска скупштинска одлука о Програму превентивне здравствене заштите ловаца, ловочувара и шумара у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину;- Покрајинска скупштинска одлука о Програму раног откривања и лечења компликација шећерне болести на очима у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину;- Покрајинска скупштинска одлука о Програму неонаталног скрининга на цистичну фиброзу у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину,;- Покрајинска скупштинска одлука о Програму унапређивања диганостике и лечења штитасте жлезде у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину;-Покрајинска скупштинска одлука о Програму унапређења лечења стерилитета биомедицински потпомогнутим оплођењем и преимплатационом генетском дијагностиком у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину, као и Покрајинска скупштинска одлука о Програму очувања плодности код оболелих од малигних болести у Аутономној покрајини Војводини за 2017. годину.
knjiga I izdanje koriceСличне мере, за категорију ратних ветерана биће апострофиране и предложене Покрајинској влади и Скупштини од стране нашег посланика, посебно у контексту пораста броја оболелих од малигних и других болести, како у АП Војводини, тако и на територији читаве земље, са нагласком да је ово увећање узроковано, несумњиво последицама НАТО агресије 1999. године.
У истом смислу, аутор књиге „Пакао милосрдног анђела“, посланик Зоран Вранешевић ће свакој од посланичких група поделити ову публикацију, путем које ће се заинтересовани моћи упознати са егзактним подацима здравствених установа и институција, које на жалост потврђују ову тезу.
329003
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
130
198
886
325532
475
8237
329003
Ваш IP: 3.236.126.69
У Србији је 03.07.2020 19:38
Счетчик joomla