Анти НАТО протест

протестНишбинаНиш, 04.03.2016- У организацији “Патриотског покрета Србије” и других, бројних организација и удружења ратних ветерана, пред више од 2000 грађана, одржан је анти НАТО протест, под називом “Народ се пита- НЕ НАТО”. На централном тргу Краља Милана, присутнима су се обратили председник “ППС” др Братислав Дикић, као и други представници покрета, организатора митинга.

Циљ протеста је преиспитивање одлуке Владе Србије и председника Србије о потписивању Споразума о сарадњи са НАТО-ом, и сазивање референдума на коме ће народ одлучивати, жели ли улазак у НАТО алијансу, која је 1999. год. извршила агресију над Србијом. Могле су се чути бројне критике, од “необавештености народних посланика” какав документ (закон) изгласавају, до лажног тумачења споразума, као “јединог начина да се сачува српски народ на Космету”. “Захтевамо да се Закон о сарадњи са НАТО одмах повуче из процедуре. Грађани Србије мора да одлуче да ли хоће да допусте војницима НАТО алијансе, да се шетају и раде шта хоће по њиховој земљи. И то исти војници који су убијали наш народ 1999. године. Српски народ мора да се пита са киме хоће да сарађује. Зашто нас власт упорно гура од Русије, иако нас је та братска земља увек бранила и помагала нам у свим претходним ратовима- запитао је Дикић на протесту на Тргу краља Милана у Нишу. Између осталога, он је оценио да “Закон о сарадњи са НАТО снагама није закон, већ призната капитулација”.
нишпротест01У маси различитих застава, виђене су и партијске ДСС, Двери и Руске странке, а протесту се придружио и Независни полицијски синдикат, дијаспора из Француске, угледни интелектуалци, као и бројне јавне личности.
Пре почетка митинга, организатори су положили венце на споменик жртвама НАТО агресије у Нишу, а дугачку протестна шетњу централним градским улицама уз песме о Косову, усклике Србији и Русији уз анти- НАТО пароле, пратили су и мотоциклисти клуба „Ноћни вукови“.
Скуп је окончан мирно, без иједног инцидента, шетњом до храма Светог цара Константина и у храму, молитвом. Догађај су пратили бројни домаћи и руски медији.  https://youtu.be/hFE4XS9MIkE
Најављени су и протести у Новом Саду и Крагујевцу, а и у другим градовима и највећи, централни протест, 27. марта у Београду.

329682
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
113
158
271
328117
1154
8237
329682
Ваш IP: 3.235.238.217
У Србији је 07.07.2020 18:27
Счетчик joomla