Састанак у Министарству

logosrvsБеоград,19.12.2014.- Изражени ставови и закључци на недавно одржаном 1. Конгресу „СРВС“, данас су пренешени и актуелном помоћнику министра, задуженом за борачко-инвалидску заштиту Милану Поповићу. Генерални секретар Савеза Ж. Вукелић је у име свог матичног удружења и „СРВС“ пренео саговорнику став ратних ветерана , везан за Нацрт закона. 

У двочасовном разговору размењена су мишљења и изражена обострана нада, да ће након последње јавне расправе, заказане за 22.12. у Крагујевцу бити узете у обзир бројне примедбе нашег, али и највећег броја осталих удружења, а прихватањем дела кључних сугестија Закон на обострано задовољство задовољити предлагача и будуће кориснике.

СРВС“ не може одустати од кључних примедби везаних за категоризацију бораца, орочавање времена за стицање статуса РВИ у смислу обољевања од ПТСП, као ни јасних, обавезујућих одредби за извршење предвиђених права ратних ветерана код запошљавања, стамбеног збрињавања, посебне здравствене заштите и др. Тај став је након 3 спроведене јавне расправе и консултације са свим одборима, учесницима 1. Конгреса „СРВС“ дефинисан и одређен као минимум темељних права. Помоћник министра је поновио, да у Нацрту и коначном тексту неће бити смањивања права ни РВИ, као ни другим категоријама, а само Министартво ће свакако прихватити део писмено предочених примедби.

Патриотски фронт“, као и остале чланице „СРВС“ ће учествовати и на расправи у Крагујевцу, где ће поновити и образложити неопходност суштинских измена појединих чланова, одредби и ставова постојећег Нацрта. Поновиће и свој захтев за изналажења модела признавања статуса ратним ветеранима за период након 27.априла 1992., што је садашњим решењем онемогућено.

Након завршетка јавне расправе, Министарство ће у року од 15 дана уобличити коначан текст и презентовати га на конференцији за штампу, а ако обе стране буду задовољне, следи стављање законског акта у скупштинску процедуру и доношење Закона.

330466
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
63
133
1055
328117
1938
8237
330466
Ваш IP: 34.229.119.29
У Србији је 13.07.2020 08:06
Счетчик joomla