Почетак циклуса летњих кампова

sumajunakovicАпатин,10.07.2014.- Превозом опреме и осталих неопходних ствари за монтажу, започиње овогодишња сезона летњих едукативних кампова за младе у организацији „Патриотског фронта“. Техничка екипа од десетак људи у наредна два дана ће формирати насеље у оближњој шуми Бање Јунаковић, а свечано отварање заказано је за суботу 12. јула у 12 часова. Очекује се велики број званица, представника локалних самоуправа, државних институција, одбора Удружења, Амбасада, као и медија. V едукативни омладински камп „САБОР 2014“ окупиће преко 100 младих и њихових инструктора из Србије са Косовом и Метохијом, Македоније, Републике Српске, Русије и српске заједнице из Хрватске. Према устаљеном bazeni1програму, деца ће боравити 10 дана, а захваљујући домаћину Општини Апатин, Покрајинском секретаријату за здравство и другим саорганизаторима, обезбеђени су сви услови за леп и креативан боравак. Кроз учење, такмичења, игру и забаву разрађиваће се теме из области, историје, традиције, религије, екологије, медицине, борбе против савремених порока, извиђачке дисциплине. Свих 10 дана радиће и ликовна колонија, као и 4 друге секције. Поподневне активности биће на отвореним базенима Бање Јунаковић, а навече уз логорску ватру, млади ће уз песму боравити до повечерја. Предвиђено је и неколико излета, као и друге занимљиве активности. Интернет редакција „ПФ“ ће сво време боравити у кампу и сликом и текстом путем овог сајта и „ФБ“ странице дневно обавештавати јавност о voznjadunavomдогађињама.

Након завршетка овог циклуса, 27. јула почеће и десетодневни „II омладински камп“ у Костолцу (Пожаревац) према истом програму, уз учешће такође, великог броја младих из различитих земаља. Организатори су Град Пожаревац, општина Костолац и Регионални одбор „Патриотског фронта“ за источну Србију.

Овај јединствени пројекат ресоцијализације деце ратних ветерана и самих ветерана, кроз међународну сарадњу из године у годину постаје све занимљивији, како у земљи, тако и у иностранству, па је и ове године планирани број учесника већи од пројектованог.

357030
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
114
1400
2690
351679
10710
10411
357030
Ваш IP: 3.230.119.106
У Србији је 25.09.2020 06:15
Счетчик joomla