Свечана академија-Сретење

publikaksКрушевац, 13.02.2014.- Уочи великог државног празника Сретења, синоћ је у Белој сали крушевачког Културног центра одржана свечана академија под називом “Традицијом против заборава”. Организатор је био Градски одбор “Патриотски фронта” Крушевац. Поред презентације досадашњег рада и будућих активности удружења, представљени су и новоформирани одбори из Расинског округа, прочитана поздравна писма Главног одбора и сродних удружења из Русије.  Посебан акценат је стављен на промоцију омладинског активизма, апреко 70учесника чинили су млади из prof G.KuzmanovicКрушевца и околине. У културно-уметничком програму наступили су: етно група “Смиље”, КУД “Пепељевац”и "Чарапански вез", етно група Хемијско-технолошке школе (одељење II/11), фрулаши из Александровца,а уприличена је и модна ревија креаторке Краљевске династије Карађорђевић Драгане Петровић.

 

Поред подсећања на јубилеј- 210 година од Првог српског устанка, 179 година од доношења првог Устава тадашње Кнежевине Србије, председник Градског одбора “ПФ” Горан Кузмановић је присутне упознао и са актуелним Olga Gajbarova iz Rusijeстањем ратних ветерана у Србији. У краћем излагању осврнуо се на досадашње активности "Патриотског фронта", сарадњу са сродним организацијама, посебно са руским пријатељима и институцијама. Ова чињеница је кроз дух манифестације, подсетила на вековно српско-руско пријатељство, а посебни гости на академији били су Друштво СРП из Трстеника и Олга Гајбарова из Ростова на Дону. Такође, било је речи о будућим хуманитарним акцијама, плановима за побољшање здравствене и социјалне заштите ратних ветерана и чланова њихових породица.

koktel za gosteУ препуној Белој сали крушевачког КЦ међу више од 200 гостију, грађана Крушевца и околине, били су представници других одбора удружења, сродних организација, институција и новинара. Културно-уметнички програм је одушевио све присутне. У холу сале уприличен је и пригодан коктел, са етно храном, а омладина "ПФ" је служила госте соковима.

 

Постављен је и штанд са рекламним материјалом организације, где је члановима симболично уручено 210 нових чланских карата. Догађај је štand omladineмедијски испраћен од стране ТВ РТК.

“Традицијом против заборава” је наставак истоимене мултимедијалне манифестације, успешно презентоване пре 4 године у Руском дому у Београду.

368412
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
137
352
489
365121
8033
14059
368412
Ваш IP: 3.228.10.64
У Србији је 20.10.2020 08:08
Счетчик joomla