Саопштење "Савеза ратних ветерана Србије"

grbsrvsБеоград,11.01.2014.- Саопштење,

Поводом протеста бораца-резервиста, започетог штрајком глађу у Ваљеву 10.01.2014. године у организацији „Савеза удружења бораца од 1990-1999.године Републике Србије

 

Иако о овоме случају нисмо благовремено обавештени од организатора и не учествујемо у њему, чињеница је да на све досадашње молбе, захтеве и друга обраћања за цивилизован и демократски начин решавања проблема, нико од надлежних није реаговао, нити је прихватио дијалог на исту тему.

„Савез ратних ветерана Србије“ упозорава јавност, да ће се слични протести интензивирати и бити све масовнији, тешко предвидиви, као и последице истих, што је узрок досадашње неблаговремене реакције државних органа. Такође, злоупотреба ветерана и група у политичке сврхе разних партија у ишчекивању предстојећих избора је реална,а манипулације овог типа су већ уочене.

Узрок свих проблема је недоношење системског решења- „Закона о правима ратних ветерана и чланова њихових породица“, преданог Народној скупштини као предлог нашег Савеза у децембру 2013. године, као и упорно и несхватљиво ћутање надлежних о овом и другим нагомиланим проблемима борачко-инвалидске популације.

„Савез ратних ветерана Србије“ подсећа, да је у последње две године на све адресе надлежних органа и носиоце државних функција упутио писма са сличним садржајем, тражио пријем и разговор,али до дана данашњег није добио повратну информацију, нити је до дијалога дошло.

Овакво стање код ветерана изазива незадовољство, а горе наведене чињенице указују на преку потребу озбиљног дијалога, јер залагање „Савеза ратних ветерана Србије“ за демократска решења не добија потребан значај и поједина удружења, њихови представници и групе одлучују се на самосталне и неконтролисане иступе, за које не желимо нити можемо бити одговорни.

 

                                                                                                          

                                                                                                       председник

                                                                                                  Зоран Вранешевић

277380
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
89
496
585
274804
2742
11973
277380
Ваш IP: 3.229.122.219
У Србији је 10.12.2019 09:01
Счетчик joomla