Иницијатива и у Суботици

 

ljubenhristovСуботица,26.06.2013.- Састанком представника „Савеза ратних ветерана Србије“ са челницима Града Суботице, настављена је започета активност ветеранских удружења са простора АП Војводине у процесу побољшања положаја бивших бораца. Савез су представљали генерални секретар Жељко Вукелић, уједно председник „UOSYU“из Новог Сада и Зоран Вранешевић, заменик председника Савеза („Патриотски фронт“- Бачка Паланка). Делегацију ветерана у име Града Суботице примио је помоћник градоначелника Љубен Христов.

На састанку је презентован „СРВС“, досадашње активности, као и напори које Савез улаже како би се трајно решило питање и проблеми ветерана у земљи, кроз предложени Закон о ратним ветеранима и члановима њихових породица.

srjvojskaТакође, изнешени су подаци о раду појединачних удружења на простору АПВ, која чине „СРВС“. Преко 3000 бивших бораца из Суботице и околине су чланови поменутих организација, а део неостварених права неопходно је и могуће решити у контакту са локалном самоуправом. Као пример наведен је Град Београд и неколико других средина у Србији, где се положај ветерана поправио захваљујући мерама локалних власти. По угледу на иницијативу и предложена решења у разговорима са челницима Новог Сада, затражено је умањење комуналних давања и за ветеране Суботице.

Како је ово први састанак ове врсте на северу Покрајине, договорено је да се контакти наставе, а на молбу „СРВС“ град ће обезбедити простор за одржавање јавне трибине за чланове и друге заинтересоване грађане. Одређен је термин одржавања- 10.јули, а о другим детаљима јавност ће бити благовремено обавештена путем медија.

 

238263
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
255
185
440
236477
3661
6771
238263
Ваш IP: 100.24.209.47
У Србији је 20.08.2019 12:06
Счетчик joomla