Јачање заједничког "Фронта"

Copy of sporazum005Шабац,17.06.2013- На основу ранијих споразума о сарадњи и одлуке два сродна, ветеранска удружења из Шапца и Пожаревца, данас је у просторијама „Удружења ратних ветерана, инвалида и породица погинулих бораца Шапца“потписан споразум којим се поменуте организације удружују као колективни чланови у састав „Патриотског фронта“.

Договором представника „ПФ“ и председника пожаревачког, односно шабачког удружења, Главни одбор „ПФ“ ће у складу са статутом активирати Регионалне одборе за источну и западну Србију, на чијем челу ће се налазити поменута удружења. Такође, иста постају чланице „Савеза ратних ветерана Србије“где ће имати своје делегате у Скупштини кроз чланство у „Фронту“. „Патриотски фронт“ и „СРВС“ на овај начин постају бројнији за више од 4000 Copy of SDC10281чланова, а удружене организације добијају много шири простор и могућности за реализацију постојећих и нових активности, усмерених ка побољшању положаја борачко-инвалидске популације. Споразум је у име „Патриотског фронта“ потписао председник Главног одбора Зоран Вранешевић, у име шабачког удружења председник Горан Ракић и у име пожаревачких ветерана Маријан Стојковић, председник овог удружења. Активност удруживања као и даљи кораци презентовани су јавности путем ТВ „АС“, где је председник Генералне Скупштине „ПФ“ и „СРВС“ Неђо Антонић укратко објаснио циљеве и наредне планове.

Први заједнички пројекат је већ у завршној фази припрема- Омладински камп, намењен SDC10118деци ратних ветерана, инвалида и породица погинулих бораца, који ће поред традиционалног који се одржава сваке године у јулу у Апатину (Бања Јунаковић), ове године бити реализован и у Пожаревцу. На овај начин скоро истовремено, преко 150 младих из свих крајева Србије имаће могућност бесплатног боравка у 2 едукативна кампа, где ће кроз учење, такмичења и забаву моћи креативно провести летњи распуст. Такође, детаљно су анализирани тренутни ресурси, размењена су досадашња искуства као и договорене наредне заједничке активности.

330456
Данас
Јуче
Ова недеља
Прошла недеља
Овај месец
Прошли месец
Сви
53
133
1045
328117
1928
8237
330456
Ваш IP: 34.229.119.29
У Србији је 13.07.2020 07:51
Счетчик joomla